Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Gedetineerde gewond bij brand in Torentijd

Toegevoegd: 04-05-2008, 23.27 uur
Gedetineerde gewond bij brand in Torentijd
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Bij een brand in het cellengedeelte van Torentijd in Middelburg is zondagavond een gedetineerde lichtgewond geraakt. Dat meldt de brandweer.


Rond 21.50 uur was door onbekende oorzaak brand ontstaan in een bedmatras in één van de cellen. Toen de brandweer ter plaatse kwam was het personeel al met een bluspoging bezig en was de gedetineerde van de betreffende cel al in veiligheid gebracht. Hij was elders in het gebouw ingesloten.

De gedetineerde werd door het personeel van een ambulance die was opgeroepen om stand-by te staan medisch onderzocht. Hij bleek door rookinhalatie last te hebben gekregen van zijn luchtwegen. Over zijn exacte toestand is niets bekend.

De brand was door kordaat optreden van het personeel van de gevangenis snel onder controle. De brandweer kon volstaan met het afblussen van de brand. Hierbij werd gebruik gemaakt van de blusmiddelen van het gebouw zelf. In de betreffende vleugel was er sprake van lichte rookontwikkeling. Deze is via speciale dakluiken geventileerd.

De overige gedetineerden hebben volgens de brandweer geen direct gevaar gelopen en konden in hun cellen blijven. De betreffende cel kan wegens rookschade voorlopig niet gebruikt worden. Een schadebedrag is niet bekend.

Nadat de brandweer was ingerukt kwam rond 23.00 uur wederom een brandmelding binnen vanuit de gevangenis. Dit keer bleek het te gaan om een loze melding als gevolg van het resetten van het brandmeldsysteem. De brandweer rukte wel uit, maar hoefde niet in actie te komen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Christiaan (5-5-2008 om 00:10)
Ik reed over de Nieuwe Vlissingse met mijn taxi toen de ambulance eraan kwam. Of ik moet heeel erg hebben zitten suffen, of de ambulance kwam wel heel vlot aangereden. Het kwam er op neer dat ik volledig in de remmen moest om niet op die wagen terecht te komen.
Cookie-instellingen beheren