Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Ongeval in westerscheldetunnel

Toegevoegd: 05-05-2008, 16.06 uur
Ongeval in westerscheldetunnel
Door: Manfred Berrevoets
ELLEWOUTSDIJK - De oostbuis van de Westerscheldetunnel is maandagmiddag ongeveer anderhalf uur afgesloten geweest in verband met een ongeval.

Even voor vier uur vond er in de oostbuis van de Westerscheldetunnel een ongeval plaats. Een 46-jarige Gentse bestuurder van een personenauto met daarachter een trailer waarop een bootje stond reed rond 16.00 uur door de tunnel.
 
Bij het inrijden van de tunnel begon zijn aanhanger door onbekende oorzaak te slingeren. De man heeft zijn snelheid aangepast en is in het midden van de beide rijstroken gaan rijden, zodat het achteropkomende verkeer geen hinder zou ondervinden als er ongelukken zouden gebeuren. De aanhanger begon daarna zo hard te slingeren dat deze kantelde en de zeilboot tegen de tunnelwand aanviel. De aanhanger en zijn auto schaarden en kwamen tot stilstand.
 
De auto kon op eigen kracht verder rijden, want deze was slechts licht beschadigd. De aanhanger is door een takelbedrijf uit de tunnel gehaald en de boot is even buiten de tunnel weer rechtop gezet.


Bij het ongeval raakte niemand gewond, wel ontstond er een file van ruim vier kilometer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frieza (6-5-2008 om 21:35)
Ja ach ik was op dat moment net in de tunnel met meer mensen en je mocht er niet eens uit dus wij haden het ook warm daar. Maar het is wel jammer dat ik pas om half 6 er uit mocht dus wel een uur in een tunnel gezeten... Dat is erg.
Chris (6-5-2008 om 20:25)
Hebben ze speciaal water boven de tunnel laten liggen willen ze er evengoed met een boot door, beetje jammer... ;-).
R. van Sluijs (6-5-2008 om 06:40)
Ik heb ook anderhalf uur in de file gestaan. Het is net als bij de PSD vroeger, je hebt geen idee wat er is gebeurd en hoe lang het nog gaat duren. Informatieverstrekking naar chauffeurs is erg minimaal.
Richard (5-5-2008 om 23:44)
Kijk is ook weer een voorbeeld hoe krom we zijn hier in Nederland: geen gewonden dus weg slepen of aan de kant en 1 rijstrook open dat kan in 10min ;)
Bram (5-5-2008 om 22:58)
Gelukkig kan je van je werk nog naar huis via een omweg ,over d'n hoek , want de rotondes bij Dow waar de toerit van de tunnelweg op uit komt werd op een gegeven moment ook geblokkeerd. Daarom willen de Dow medewerkers nu een betere ontsluiting -meneer van S.
Chris (5-5-2008 om 21:05)
1 ongelukje op een doorgaande weg en alles staat vast op die 2baanswegjes in zeeuwsvlaanderen ze hadden toen gelijk bij de bouw van die tunnel 4baanswegen moeten leggen je kan nergens heen er zijn geen omleidingen mogelijk. Makkelijk voor de eventuele hulpdiensten ze kunnen er nergens door.
Cookie-instellingen beheren