Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vreemde actie van helikopterpiloot

Toegevoegd: 23-05-2008, 06.38 uur
Door: Manfred Berrevoets
BRESKENS - De politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een vreemde actie van een helikopterpiloot op zondag 27 april jl bij Breskens.


Omstreeks half twaalf fietste een Terneuzenaar langs de Westerschelde in Breskens. Op een gegeven moment reed hij langs 'Nummer Eén' en keek hij, met een verrekijker, in de richting van de Hoge Platen om de zeehonden daar te bewonderen. Met hem stonden nog verschillende mensen naar de beesten te kijken.

Op een gegeven moment kwam er een helikopter aangevlogen. Nadat deze de rustplaats van de zeehonden was gepasseerd draaide de piloot. Hij vloog terug naar de plaats waar de zeehonden, tot dan toe, rustig lagen.

De piloot daalde tot ongeveer 10 meter boven de beestjes die daar, uiteraard, erg van schrokken en in paniek het water invluchtten. Omdat er boven de Hoge Platen geen laagvliegzone is wil de Zeeuwse politie de helikopterpiloot graag aanspreken op zijn gedrag. Tot nu toe is het nog niet gelukt de piloot te vinden, daarom wordt de hulp van getuigen ingeroepen. Iedereen die meer weet kan zich melden bij het de haven- en milieupolitie aan de Finlandweg in Vlissingen-Oost, of bellen met het servicecentrum van de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nick (23-5-2008 om 23:02)
Ik was is hulst en er vloog ook een helikopter ront en hij bleef steets hangen en je voelde gewoon de wint van de wiekens
Molenaar (23-5-2008 om 20:38)
Vandaag, 23 mei 2008, heeft er tussen 16.00 uur en 17.00 uur een uur lang, een helikopter boven de lijn Hansweert, Kruiningen, Waarde gevlogen. Het gaat om een donkerblauw/zwarte met witte helikopter. Het nummer staat op de staart, maar was niet leesbaar. Vertrok weer richting Woensdrecht
Jeroen (23-5-2008 om 19:43)
Volgens mij komt deze helicopteruit zierikzee en als hij tankt dan doen ze dat op de plaats waar ze landen en stijgen bv als hij rondvluchten geeft bij braderieen enzovoort. Ik zou dus maar eens daar zoeken als iedereen het heeft over een kleine rode helicopter.
Jan Pieter (23-5-2008 om 19:36)
Ben zelf een heli-pilot, strikt genomen heeft de piloot van het toestel zich niet helemaal juist aan de regels gehouden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er een klop jacht moet worden gehouden. Het is hoogst waarschijnlijk een zuiderbuur geweest, die een foto wou nemen. ZS-RML
Jan (23-5-2008 om 19:30)
Gistermiddag(22-05)omstreeks 14.45 vloog er een heli zeer laag,plm 10 meter voorbij de boulevard in vlissingen,hij draaide ter hoogte van "panta rei" en vloog toen verder het binnenland. het was een overwegend witte helikopter.
Arjan (23-5-2008 om 19:26)
Bij Bruinisse bleef vorige week ook al een heli heel raar rondjes vliegen en vlak over het water scheren. Misschien dezelfde?
Cookie-instellingen beheren