Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Rode Kruis Veere hekelt ambulancebeleid

Toegevoegd: 11-06-2008, 17.37 uur
Door: Roland de Jong
MELISKERKE - De Veerse afdeling van het Rode Kruis heeft minister Klink (Volksgezondheid) woensdag een brief gestuurd waarin onder meer wordt gevraagd om aandacht voor de slechte aanrijtijden voor ambulances in de gemeente Veere.


Voorzitter Martijn Hofman schrijft in de brief dat het bestuur van zijn afdeling zich ernstig zorgen maakt over de situatie. Met name wan-neer de plannen voor de verplaatsing van het Vlissingse ziekenhuis doorgaan, komt voor te veel mensen te laat. “Het gaat om 4.100 bur-gers en dat is voor het Rode Kruis niet acceptabel”, aldus Hofman.

Volgens Hofman zijn grote gedeelten van de drukke Walcherse kuststrook niet binnen de norm bereikbaar voor acute zorg.
 
 
“Met name in het hoofdseizoen zijn de aanrijtijden van de ambulances niet acceptabel”, aldus de voorzitter.

Het Rode Kruis vindt overigens dat de medische zorg de laatste tijd alleen maar achteruit gaat.
Hofman: “Eerst centralisatie van huisartsen in het weekend, dan berichten over de ziekenhuis-fusie waarbij het ziekenhuis minimaal aan de overzijde van het kanaal door Walcheren wordt geplaatst en vervolgens wordt er niet gedacht aan het plaatsen van een extra ambulance aan de noord kant van het kanaal door Walcheren.”

Ook de verantwoordelijk bestuurder Noodhulp van het Rode Kruis, dhr. Minnaard, baart het zor-
gen dat er geen extra ambulancepost komt binnen de grenzen van de gemeente Veere. “Zeker bij de vele evenementen die er zijn, met veel publiek, is de lange aanrijtijd onverantwoord. Eve-nementen worden nu mogelijk op kosten gejaagd om zelf een ambulance te regelen, terwijl ook in de gemeente Veere belasting wordt betaald voor een goede acute hulpverleningsorganisatie.”

Hofman heeft in zijn brief aan de minister, die ook verstuurd is naar de Regionale Ambulance-voorziening Zeeland (RAVZ), de Veerse burgemeester en de gedeputeerde staten van de pro-vincie Zeeland, gevraagd om maatregelen die de zorgen van het Veerse afdelingsbestuur kunnen wegnemen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Herman, gemeente Veere (12-6-2008 om 08:03)
Haast ongelooflijk. Moest onlangs nog EHBO-en op de markt in Middelburg. De ambulance moest van Neeltje Jans komen omdat er geen andere op Walcheren beschikbaar was. Wie of wat bepaalt de toewijzing als elke seconde telt? Het noodlot...?!
Een vrijwilliger van R.K. veere (11-6-2008 om 19:27)
Ik ben het helemaal eens als wij een evenement hebben zal ambulance te laat zijn, moeten we zelf met gierende banden naar het ziekenhuis scheuren ;)
Inwoner veere (11-6-2008 om 19:05)
4100 mensen en tel daar in het hoogseizoen nog maar het gelijke aantal bij op ,onacceptabel ,walcheren telt niet mee in de landelijke en regionale politiek.
Cookie-instellingen beheren