Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

drie aanhoudingen voor overvallen

Toegevoegd: 12-06-2008, 22.16 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Met de aanhouding van drie verdachten heeft politie Zeeland een vijftal zaken opgelost, waaronder twee overvallen en enkele autodiefstallen.


Het gaat om een overval op een woning in Kwadendamme die op 13 december 2007 plaatsvond en een overval op een sigarenwinkel in Goes die op 9 november 2007 plaatsvond.

Het politieonderzoek richtte zich met name op de overval op de woning in Kwadendamme. Hiervoor is in april een 21-jarige man uit de gemeente Borsele aangehouden. Recentelijk wees DNA-onderzoek uit dat hij ook in aanmerking kwam voor de overval op een sigarenwinkel in Goes op 9 november 2007. Na deze overval vluchtte de dader, achtervolgd door getuigen. Deze bespoot de dader met traangas zodat hij kon ontkomen.

Afgelopen zondag kon in Amsterdam de tweede verdachte van de overval in Kwadendamme worden aangehouden. Dit betreft een 22-jarige inwoner van Amsterdam. Hij was zwervende en is bij een controle aangehouden.

Uit nader onderzoek bleek dat de 21-jarige man uit de gemeente Borsele en een 19-jarige vrouw verantwoordelijk zijn voor de diefstal van de pinpas van een bejaarde vrouw. Zij werd op 1 december 2007 in Goes bestolen. Met de pas is vervolgens voor 4000 euro aan goederen gekocht en is er geld opgenomen.

Uit bewakingsbeelden van een winkel in Goes bleek tevens dat beide mannen betrokken waren bij de diefstal van een aantal GSM's uit deze winkel. Verder worden ze in verband gebracht met een autodiefstal die op 14 december 2007 in Goes plaatsvond. De auto werd na de diefstal ter gevonden in de gemeente Borsele.

Beide mannen zijn voorgeleid bij de Rechter-Commissaris in Middelburg en zitten nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tholenaar (13-6-2008 om 10:44)
Wie bespoot wie met traangas?
Cookie-instellingen beheren