Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 91 km

Schietincident Renesse: 'Relationele aanleiding'

Toegevoegd: 15-07-2008, 14.34 uur
Door: Roland de Jong
RENESSE - De aanleiding voor de ruzie waarbij de politie zaterdag moest ingrijpen door het lossen van een schot is te vinden in de relationele sfeer. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
 
Tijdens de ruzie in een horecagelegenheid in Renesse wilde een man een ander te lijf gaan met een mes. De politie vond de situatie zo dreigend dat de belager in zijn been werd geschoten. De man, een 38-jarige Vlissinger, werd vervolgens onvermeesterd. De andere man, een 41-jarige Middelburger, bleef hierdoor ongedeerd. 
 
Volgens de politie heeft de ruzie, alhoewel deze plaatsvond in een horecagelegenheid, niets te maken met het uitgaansleven in Renesse. Uit het onderzoek van de politie is inmiddels gebleken dat het mes toebehoorde aan de belager.


De rijksrecherche doet nog onderzoek naar het schietincident. Volgens de politie wordt dit vermoedelijk over twee weken afgerond. De Vlissinger wordt woensdag voorgeleid.
 
Zie ook:
- Politie schiet man neer in Renesse (13-07-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vonck (16-7-2008 om 18:06)
Lof voor deze Agent! Dit soort acties zie ik graag. Zoals mijn opa altijd zei 'wie niet horen wil, moet maar voelen' Ben geen bluelover ofzo haha! Maar je hebt maar gewoon orders op te volgen dat is nou eenmaal wettelijk bepaald.
Ingrid (16-7-2008 om 10:33)
Zou misschien is goed zijn dat de politie wat harder optrad in het algemeen, dat zou het imago van crimineel luilekkerland teniet doen.
Kelly (15-7-2008 om 20:56)
Jammer dat ze de Politie weer op af-katten. Eén fatale meststeek geeft meer ellende dan een schot in een been hoor. Als ik de kritieken zo eens hoorde op de radio had de politie even moeten wachten tot er één aan het mes werd geregen. Nooit goed, wat je ook doet!
Rita (15-7-2008 om 20:39)
De politie sprak vandaag over een Middelburger volgens mij. Misschien een foutje geweest bij het bekendmaken van de eerste feiten...
Ferry (15-7-2008 om 20:32)
Was de 41 jarige nou een hagenees of een middelburger?
Cookie-instellingen beheren