Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Gewelddadige overval in Vlissingen

Toegevoegd: 18-07-2008, 10.49 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is in de nacht van donderdag op vrijdag een gewelddadige overval gepleegd. Dat heeft de politie vrijdagochtend bekend gemaakt.


De overval vond tussen 03.00 uur en 04.00 uur plaats in een woning naast een horecapand. Op dat moment lagen de 53-jarige eigenaar en zijn 52-jarig vrouw te slapen. De nachtrust van de twee werd bruut verstoord door twee mannen die de woning binnendrongen.
 
De overvallers zorgden er onder bedreiging van een wapen voor dat de twee mee moesten werken aan de overval. Er werd volgens de politie veel geweld gebruikt. De man werd geslagen en geschopt. Zijn vrouw kreeg ook klappen. De twee kwamen er zonder ernstig letsel vanaf. Ze hebben wel bloeduitstortingen en zwellingen.

De onbekende mannen hebben een onbekend geldbedrag uit de woning weggenomen. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. De politie heeft nog geen signalement van de daders bekend gemaakt.

Het gaat overigens om de vierde overval binnen korte tijd op Walcheren. Drie daarvan werden echter gepleegd in Vlissingen. De politie ziet vooralsnog echter geen verband tussen de reeks overvallen. De politie heeft de zaken nog in onderzoek.
 
Zie ook:
- Gewapende overval in Zoutelande (13-07-2008)
- Weer gewapende overval in Vlissingen (13-07-2008)
- Gewapende overval in Vlissingen (11-07-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Godsends (19-7-2008 om 11:11)
In Den Haag maken ze zich meer druk of de misdadigers het wel goed hebben als dat er naar de benadeelde burgers en hun verwerking van misdrijven word gekeken. Hoeveel sloten moet je op je deur zetten om enigzins te kunnen slapen, niets is meer veilig of heilig. Applaus voor Den Haag.
Sharmaine (18-7-2008 om 23:23)
Zonde! Ik ken die man. Hij is al gehandicapt en is in het verleden al een keer overvallen. En dan nu weer! Waarom? Die man doet geen vlieg kwaad! Ik vind dit echt erg, ik gun hun dit echt niet!
Ikke (18-7-2008 om 23:22)
Laten we idd nou nog niet te vroeg juigen, want mischien waren dit gewoon jongeren die snachts zijn uitgeweest en rond zijn blijven hangen op de boulevard. De politie houdt zich vaak bezig met de verkeerde dingen helaas. En hebben zogenaamd niet de middelen, waar gaat al dat boetegeld heen dan?!
Rob (18-7-2008 om 18:01)
Laten we niet te vroeg juigen, het is nog niet bewezen of de opgepakte mensen ook de daders zijn, mocht dit wel zo zijn, lof voor de zeeuwse politie dat ze onze provincie een stuk veiliger houden
Ano (18-7-2008 om 16:23)
Ze hebben vanacht op de boulevard 3 mannen opgepakt! Nou ja mannen, als je zo'n held bent dat je een gehandicapte man en zijn vrouw met een wapen overvalt ben je voor mij geen man!
Vonck (18-7-2008 om 15:57)
Geef mij maar het amerikaanse rechtsysteem! De straffen hier schrikken echt niet af, iedereen is ontoerekeningsvatbaar. Heel Den haag is een lachertje vergeleken met de rest van de wereld. Denk je nou echt dat deze mensen beter slapen als die gasten rond de 6 maanden krijgen?
Cookie-instellingen beheren