Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Fietser in botsing met trein Middelburg

Toegevoegd: 04-08-2008, 08.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is maandagmorgen een fietser aangereden door een trein. De vrouw bleef ongedeerd.
 
Rond 06.50 uur reed de trein van Vlissingen naar Amsterdam over de overgang bij de Schroeweg. Juist op dat moment stak een 47-jarige vrouw uit Oost-Souburg de overgang over, terwijl de lichten brandden en de bellen rinkelden.


De trein maakte een noodstop en de vrouw kon nog net op tijd achteruit stappen, zodat de locomotief alleen de voorkant van de fiets van de vrouw raakte. Wonder boven wonder hield de vrouw geen schrammetje over aan haar avontuur. Met haar fiets is het minder goed gesteld. Deze raakte zwaar vernield.
 

De vrouw verklaarde niet gehoord of gezien te hebben dat de overgang dicht was. Het treinverkeer tussen Goes en Vlissingen lag een tijdje stil, maar werd rond 08.15 uur weer hervat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anne (6-8-2008 om 08:13)
Zou het helpen, beter beveiligen? Het zijn elke keer mensen uit de buurt die echt beter zouden moeten weten, het is heel triest dat er doden moeten vallen, maar het is wel zo dat ze tegen het verkeer in oversteken soms gaan wel de bomen dicht zonder dat er een trein komt, dan nog wachten!
Johannes (4-8-2008 om 17:42)
Na een dodelijk ongeluk vorig jaar januari 2007 is toegezegd door Prorail en/of de verkeerswethouder van de gemeente Middelburg dat de overweg beter zou worden beveiligd door totale afsluiting aan beide zijden. Tot nu toe is er niets gedaan. Treurig.
Nickey (4-8-2008 om 16:29)
Ze zouden misschien kunnen kijken naar het feit dat het erg lang duurt voor de trein de gesloten spoorovergang bereikt.oke bomen dicht moet je wachten maar dit soort mensen blijven.Hoop dat deze ervan geschrokken is en voortaan blijft wachten.
John (4-8-2008 om 15:49)
Weer een fietser die tegen het verkeer inreed en via de onbeveiligde zijde het spoor is overgestoken? De zaak beter beveiligen is een optie, maar gewoon de regels naleven (niet de kortste weg), dan is de situatie al veilig genoeg. Sterkte voor alle betrokkenen die de schrik van hun leven hadden.
Harry (4-8-2008 om 14:14)
Als je aangereden word door een trein ben je behoorlijk dom bezig! je ziet ze niet echt over t hoofd toch? daarbij worden overgangen geveiligd. slagbomen gaan pas omhoog als de trein voorbij is/zijn. tussendoor glippen is geheel op eigen risico.
Okee (4-8-2008 om 10:31)
Eens met Ziol, altijd kijken bij oversteken. Niet alleen bij een overweg maar ook stoplichten bij bv. een zebrapad.
Cookie-instellingen beheren