Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Definitief interim voor Zeeuws politiekorps

Toegevoegd: 04-08-2008, 11.44 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Bij het politiekorps Zeeland wordt op korte termijn een interim-korpschef van buiten aangesteld. Dat is maandag definitief besloten.


De interim moet volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken leiding geven aan het korps en de goede verhoudingen binnen het korps herstellen. Volgens het ministerie is inmiddels overeenstemming bereikt tussen korpsbeheerder Schouwenaar, zijn waarnemer Van der Zaag, de ondernemingsraad van het korps en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Vorige week had de OR het vertrouwen in de korpsleiding opgezegd en ook de politiebonden ACP en APB hebben kritiek geuit op de situatie in het Zeeuwse korps.
 
De aanstelling van een (tijdelijk) nieuwe korpschef is mede noodzakelijk omdat de huidige korpschef een verklaring van geen bezwaar van de AIVD, die nodig is voor het bekleden van een vertrouwensfunctie, is onthouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kiki (5-8-2008 om 23:26)
Triest dat de dienstcommissie, de bond en anderen binnen het korps in staat zijn tot zulke daden (lees: de carriere en het leven van een korpschef ten gronde richten) Fub Goudswaard is een integere politieman. Kop op kerel, ik weet het, het is mij ook overkomen: Het doet vreselijk pijn. Sterkte.
Frans (4-8-2008 om 17:01)
Ze kunnen beter aan de ondernemingsraad vragen bepalen juli het beleid maar dan doen ze nu toch al de korpsleiding en het ministerie hebben totaal niets in te brengen de vakbonden bepalen het beleid en doen ook de comunicatie naar buiten
Cookie-instellingen beheren