Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Jachtje maakt water op Veerse Meer

Toegevoegd: 04-08-2008, 17.15 uur
Jachtje maakt water op Veerse Meer
Door: Roland de Jong
KATS - De brandweer en de KNRM zijn maandagmiddag ingezet nadat op het Veerse Meer een jachtje water maakte.
 
De reddingboot John Stegers uit Veere werd rond 13.40 uur opgeroepen om het jachtje, afkomstig uit het Belgische Namen te hulp te schieten. Het jachtje 'Symbiose' was nabij het sluizencomplex bij Kats haar schroefas kwijtgeraakt.


In het haventje nabij het sluizencomplex is het jacht, met in totaal zeven opvarenden aan boord, afgemeerd naast het schip 'Morgenstond' uit Tholen. De eigenaar wist zelf het lek te dichten en het water weg te pompen. Zodoende hoefden de pompen van de gealarmeerde KNRM-boot en de brandweer niet gebruikt te worden.

Nadat de bemanning van de reddingboot de nodige handelingen verrichtte is het jachtje onder begeleiding van de John Stegers en een boot van de waterpolitie naar de jachthaven van Kortgene gebracht voor reparatie. Vijf jonge kinderen die aan boord waren zijn met de politieboot P174 naar de haven vervoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
KNRM Veere (5-8-2008 om 09:44)
De opvarenden v.h jacht waren erg in paniek (5 kl. kids en snel binnenstromend water). Vader heeft maar 1 ding bedacht: zo snel mogelijk de kids in veiligheid. De Morgenstond was de 1e plek waar hij ze kon afzetten. Schipper: nogmaals bedankt! Zie www.knrm.nl/veere.
Morgenstond (4-8-2008 om 21:41)
Het jachtje was langszij gekomen terwijl wij zaten te eten, zij hebben op geen enkele wijze laten weten dat zij problemen hadden en wij waren dan ook zeer verrast toen plotseling de brandweer aan kwam rijden. Na informatie bleek dat zij een melding gedaan hadden via de kustwacht.
Sea Breeze (4-8-2008 om 18:34)
Bij het jachtje was de schroefas eruit geschoten. Er kwam wel erg veel hulp (KNRM, KLPD, 4 Brandweerwagens en 2 bergers), want hij lag al vast aan een met hijskraan, pompen en reparatiemateriaal. De schipper had hem graag geholpen als hij wist dat het schip naast hem problemen had.
Cookie-instellingen beheren