Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 34 km

Waarschuwing voor oplichters aan deur

Toegevoegd: 07-08-2008, 14.18 uur
Door: Politie Zeeland
MIDDELBURG - De politie vraagt de burgers alert te zijn op personen die onder valse voorwenselen abonnementen afsluiten.


Aanleiding voor de waarschuwing is een voorval dat zich woensdag voordeed in Zierikzee. Daar kwamen twee jongens die zich uitgaven voor medewerkers van KPN aan de deur bij een vrouw. Ze hadden een aanbieding.

Mevrouw werd gevraagd € 2,50 te betalen en tevens werd haar gevraagd haar handtekening onder een machtigingsformulier te plaatsen. Daarna worden er middels die machtiging geld van de rekening afgeschreven.
 
 

Landelijk zijn er vele gevallen bekend van deze handelswijze. De betrokkenen worden hierna dikwijls geconfronteerd met afschrijvingen voor niet gewenste diensten. Ook voor het opzeggen van 'het abonnement' wordt weer geld gevraagd.

De politie raadt mensen aan niet in te gaan op dergelijke 'aanbiedingen'.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietje (10-8-2008 om 00:57)
Laat een signalement verspreiden, desnoods foto's van daders op internet zetten, iets voor tv programma opsporing verzocht? Schande om oude mensen zo te beroven.
Nico (8-8-2008 om 17:09)
Opgelicht? Eigen schuld, dikke bult.
Nico (8-8-2008 om 14:09)
Goed idee, oppakken en opsluiten, ha ha ha. Wie wijst ze even aan? Laten die slachtoffers niet zo stom zijn om de praatjes aan de deur te geloven en erop in te gaan.
Ikke (7-8-2008 om 20:02)
Jojo, heb je dit al verteld aan de politie, of hebben ze je al iets gevraagd als getuige? Anders kan je misschien het beste nog even langs gaan op het buro. Groetjes.
Joeri (7-8-2008 om 18:38)
Ik denk dat iedereen ze advies wel is om ze op te pakken, maarja moet je ze wel net treffen !!
Bep Meedendorp (7-8-2008 om 16:57)
Wat een slechte mensen lopen er toch op deze aardkloot rond , oppakken en opsluiten is mijn advies. Ze pakken altijd oudere mensjes, schoftig gewoon.
Cookie-instellingen beheren