Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Flinke deelname 'de scholen zijn weer begonnen'

Toegevoegd: 15-08-2008, 14.09 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Dertig Zeeuwse scholen doen dit jaar mee aan de kaartenactie van 'De scholen zijn weer begonnen'.

Maandag 18 augustus gaan de lessen op de basisscholen weer van start. Reden voor diverse organisaties, waaronder Veilig Verkeer Nederland het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF), om de aandacht weer te vestigen op de verkeersveiligheid.


Na een succesvolle proef in 2007 zullen dit jaar in totaal 12.000 kaarten worden verspreid die de aandacht moeten vestigen op de jonge verkeersdeelnemers. De overvalteams van Vaker Veilig Fietsen van het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF) en het ROVZ gaan vanaf maandag de 18e ook weer de straat op.

Tussen 8.00 en 9.00 uur zullen deze teams op verschillende locaties in Zeeland voetganers, fietsers en automobilisten attenderen op veilig verkeersgedrag. De teams zullen zakjes verkeersdrop uitdelen met daarbij de boodschap ‘De vakantie zit d’r op’.
 
Het doel van de acties is het aantal verkeerslachtoffers terugdringen. In de eerste maand van de schooljaar zijn er meer slachtoffers dan in de andere maanden van het jaar. In heel 2007 waren er landelijk onder de 12-14-jarige gemiddeld achtentwintig ernstige verkeersslachtoffers per maand, terwijl er in september eenenveertig verkeersslachtoffers waren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren