Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 306 km

Zoekactie naar Belgische zeiler niet hervat

Toegevoegd: 15-08-2008, 15.19 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De zoekactie op de Westerschelde naar de vermiste, 36-jarige zeiler uit Brasschaat (B) wordt niet hervat.
 
Volgens een woordvoerder heeft actief zoeken onder water gelet op de locatie, de tijd die verstreken is en het gebied waarin het ongeluk plaatsvond, geen zin. Er zijn bovendien geen geschikte middelen voorhanden om nog een succesvolle zoekactie te organiseren. Er zal wel verscherpt toezicht worden gehouden op het water, vanaf de kant en vanuit de lucht.
 
De omstandigheden waaronder de man overboord is geslagen is nog niet duidelijk. De twee opvarenden, een 47-jarige vriendin en haar 9-jarig zoontje eveneens afkomstig uit Brasschaat, bevonden zich op dat moment, rond 13.40 uur, in de kajuit.


Op het moment dat de vrouw weer aan dek kwam van het 9 meter lange zeiljacht was haar vriend verdwenen en zag zij een groot zeeschip naderen. Zij kon door het roer te pakken een aanvaring met dit zeeschip voorkomen.

Zij merkte op een gegeven moment haar vriend in het water op, maar op het moment dat zij langszij voer verdween hij onder water. Hierna werd de zoekactie op touw gezet. De Kustwacht coördineerde de zoekactie waarbij ongeveer tien boten werden ingezet. Rond 19.00 uur werd de zoekactie gestaakt.

Een medewerker van de waterpolitie is aan boord van het zeiljacht gegaan en heeft het zeiljacht naar de haven in Vlissingen gevaren. De vrouw en haar kind zijn door familie opgehaald. Ze zitten volgens de politie zwaar aangeslagen thuis. 

De waterpolitie stelt een onderzoek naar in naar de toedracht van het ongeval en hoopt dat het lichaam snel aangetroffen zal worden. De vermiste man was een ervaren zeiler. Het vermoeden bestaat dat hij geen reddingsvest droeg. Met een goedwerkend reddingsvest blijft men drijven en zijn de overlevingskansen groter, aldus de woordvoerder van de waterpolitie.
 
Zie ook:
- Grote zoekactie naar drenkeling (11-08-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sander (16-8-2008 om 08:26)
@ Mies: Het geld en het materieel is gelukkig wel aanwezig in Nederland alleen is het zoektechnisch gezien niet mogelijk om verder te gaan, dit omdat de stroming en wind een zeer grote invloed hebben op de Westerschelde. Hierdoor zal een drenkeling zeer moeilijk te vinden zijn.
Mies (15-8-2008 om 18:10)
Ik vind het zeer triest dat zon rijk land als Nederland geen geld of matrieel heeft om verder te gaan met de zoekactie. Ik vind dat ze er gewoon voor moet zorgen dat ze verder met de zoekactie kunnen gaan. Dat heeft die man verdiend en zeker z'n naabestaanden. Sterkte!
Cookie-instellingen beheren