Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Strandwacht ernstig onderkoeld na oefening

Toegevoegd: 16-08-2008, 14.56 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Een strandwacht van de reddingsbrigade Renesse is zaterdag ernstig onderkoeld geraakt tijdens een oefening.
 
De strandwacht, een 27-jarige man uit het Gelderse Ede, was rond de middag het water in gegaan voor een training. Hij speelde slachtoffer. Na anderhalf uur bleek echter dat hij echt zwaar onderkoeld was geraakt. Toen hij op de kant was gebracht was hij niet meer aanspreekbaar en was zijn temperatuur zwaar gedaald.
 
De Rotterdamse traumahelikopter, een strandjeep van de brandweer en de ambulancedienst werden opgeroepen om de onfortuinlijke redder te helpen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij vertrek had het slachtoffer een lichaamstemperatuur van 35 graden.
 
Over de huidige toestand van de strandwacht is nog niets bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ellie (20-8-2008 om 14:25)
@ slachtoffer: Zo 't is maar dat iedereen dat maar weet!!!!!!!
Het slachtoffer (19-8-2008 om 19:09)
Pas tijdens de laatste oefening begon ik het koud te krijgen en ben toen ook vrijwel gelijk terug gegaan om op te warmen maar helaas toch te laat. Dit is iets waar NIEMAND iets aan kon doen.
X (19-8-2008 om 11:05)
Idd denk na! Wat een lompe reacties zeg. Weet je wel hoe je na 1,5 uur uit het water komt. De beste stuurlui staan wederom aan wal. En degene die er echt geen bal van snappen schrijven een stukje in de krant!
Minnetje (16-8-2008 om 19:47)
Dit is weer een goede les voor een oefening, Een duidelijk geval van NO PLAY....
Shoot (16-8-2008 om 19:36)
Denk na, die man is niet na 1,5 uur uit het water gehaald. Dat kan ik zelfs begrijpen.. Die man is meerdere keren het water ingegaan en heeft zelf niet aangegeven dat hij het koud heeft? Onderkoeling is moeilijk te begrijpen. Ook als het jezelf overkomt!
K (16-8-2008 om 17:50)
Toen was het geen oefening meer,die strandwacht is tog zelf ook bewust van het gevaar van onderkoeling,had deze niet kunnen melden dat hij het te koud had,dan was hij vast eerder uit het water gehaald,ze gaan tog zeker hun eigen mensen niet het ziekenhuis in helpen lijkt mij?
Cookie-instellingen beheren