Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 216 km

Fietspad Kamperland wordt veiliger

Toegevoegd: 25-08-2008, 11.57 uur
Door: Roland de Jong
KAMPERLAND - Het Waterschap Zeeuwse Eilanden begint deze week met het verbeteren van de verkeersveiligheid van het fietspad langs de Nieuweweg bij Kamperland.


Tussen de bebouwde kom van Kamperland en de Sophiaweg richting de Roompot wordt vooral recreatief gefietst. Om de verkeersveiligheid voor deze fietsers te vergroten, komt er nu een vrijliggend fietspad.
 
Het drie meter brede fietspad komt aan de noordkant van de Nieuweweg te liggen. Eind dit jaar moet het pad klaar zijn voor gebruik. Om ruimte te creëren voor het fietspad, is het volgens het waterschap noodzakelijk om bomen weg te halen. Hier wordt deze week mee begonnen.
 
Hinder
Tijdens de werkzaamheden kan er af en toe verkeershinder mogelijk zijn op de Nieuweweg. Het kan zijn dat er tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar is. Het schap denkt de overlast echter tot een minimum te kunnen beperken. Weggebruikers van de Oostwestweg (N255) zullen tijdens het werk op het viaduct wel even ‘bovenlangs’ geleid worden in verband met de veiligheid.

Het werk is naar verwachting begin december afgerond. De totale projectkosten bedragen € 500.000,-. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Zeeland en een bijdrage van de gemeente Noord-Beveland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (27-8-2008 om 15:07)
Goeie actie, dat wel maar gaat ook weer veel geld kosten en waarvan word het betaald. Fietsers betalen geen wegenbelasting. Dus moet de gemeenschap er weer voor opdraaien. Een fietspad is net zo veilig of onveilig als zijn gebruikers.
BAS (26-8-2008 om 08:17)
Hele goeie actie, veel te gevaarlijk nu! Nu de fietsweg aan de Schotsman nog...
Cookie-instellingen beheren