Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Felle brand legt boerenschuur in de as

Toegevoegd: 27-08-2008, 09.31 uur
Felle brand legt boerenschuur in de as
Door: Jan-Willem Kempeneers
SCHERPENISSE - Een felle brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een boerenschuur aan de Bobbeweelweg in Scherpenisse in de as gelegd. 
 
De brand werd bestreden door de blusgroepen Sint-Maartensdijk en Stavenisse. Daarbij werd ook een hoogwerker van de brandweer van Bergen op Zoom ingezet. In de wijde omtrek was de vuurzee te zien. Enkele koeien die zich in de schuur bevonden konden tijdig worden gered.
 
Met behulp van een shovel werd een gat in de achterzijde van de schuur gemaakt, waardoor de koeien zich veilig konden stellen. Een grote hoeveelheid stro en hooi dat opgeslagen lag in de schuur werd met behulp van een kraan uit de schuur getrokken en afgeblust.
 
Omdat het dak van de schuur van asbest was heeft de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de regionale brandweer metingen verricht. Enkele huizen in de omgeving moesten hun ramen en deuren enige tijd gesloten houden. De vuurzee net buiten de kern van Scherpenisse trok ondanks het late uur veel toeschouwers.
 
Over een schadebedrag en de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Reinier (29-8-2008 om 16:03)
Nee, maar ik was idd vanaf het begin tot vrijwel het einde van de brand erbij, als fotograaf. en de boer zei zelf ongeveer 75000 kg, dus ik denk toch dat ik gelijk heb mensen:)
Kees (28-8-2008 om 10:29)
@maarten. Ik snap ook niet hoe Reinier dat weet, misschien was het geen 75000 kg, maar slechts 74897 kg... Reinier is trouwens geen boer en ook (nog) geen echte brandweerman. ;-)
K (27-8-2008 om 18:05)
@maarten meschien is het een brandweerman of boer
Lourens (27-8-2008 om 17:25)
@maarten: omdat reinier daar was vanaf de melding tot 9 uur:)
Brandje (27-8-2008 om 17:10)
Omdat reinier dat misschien wel weet :S. Het is echt waar. Het is bij ons in het dorp gebeurd. Het is heel erg dat dat gebeurt, het zou maar bij jezelf gebeuren!! Ik hoop dat het allemaal goed afloopt!
Maarten (27-8-2008 om 15:43)
Reactie op reinier, hoe weet je dat?
Cookie-instellingen beheren