Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 36 km

Uitslaande middelbrand in woning Zwindorp

Toegevoegd: 16-12-2005, 17.39 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

ZWINDORP- In een woning in het Zeeuws-Vlaamse plaatsje Zwindorp (nabij Retranchement) heeft vrijdagavond een uitslaande middelbrand gewoed.

Rond half vijf kwam bij de Zeeuwse alarmcentale in Middelburg de melding binnen dat er brand woedde in een woning aan de Kaapvaartsraat. Daarop werd de tankautospuit 5532 van de brandweerpost in Cadzand onder prioriteit één ter plaatse verzocht.

Een half uur na de alarmering schaalde de brandweer van Cadzand op naar 'middelbrand'. Zodoende werd ook de tankautospuit 5536 van de brandweer in Sluis gealarmeerd. Inmiddels was ook de Officier Van Dienst 5595 aanrijdende naar de melding.

Volgens onze medewerkers ter plaatse komt er veel rook vrij bij de brand. De brand zou vermoedelijk zijn ontstaan in de keuken van de woning. Inmiddels zou de brand onder controle zijn. Het blussen van de brand werd bemoeilijkt door de harde wind.

De politie heeft de Kaapvaartstraat volledig afgezet. Inmiddels zijn ook mede-werkers van DELTA nutsbedrijven ter plaatse. De reden voor hun aanwezigheid is niet bekend.

Meer informatie volgt nog.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren