Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 32 km

Reddingsboot Veere rukt uit voor surfer in problemen

Toegevoegd: 16-12-2005, 18.59 uur
Door: Sander Jongenelen [HVZeeland.nl]

VEERE - Rond 14.10 uur werd de Veerse reddingboot John Stegers gealarmeerd voor een surfer in problemen voor het surfcentrum de Schotsman.

Ter plaatse werd er in eerste instantie alleen de plank en het zeil aangetroffen, hierop is er contact gemaakt met het Kustwachtcentrum in Den Helder. Via het Kustwachtcentrum werd duidelijk dat de surfer getracht heeft zonder plank de kant te bereiken maar dit lukte uiteindelijk niet.

Daarop is de John Stegers naar de opgegeven positie van de surfer gevaren en hebben de man aan boord genomen en weer afgezet bij de Schotsman.

Nadat de man aan de wal is gebracht is de bemanning van de reddingboot op zoek gegaan naar de surfplank, deze plank was dusdanig door de wind afgedreven dat hij uiteindelijk voor Veere werd opgepikt. De bemanning heeft de plank had gedemonteerd en bij de surfer aan de wal gebracht.

Door navraag bleek dat de man de plank niet meer kon houden tijdens de harde windvlagen die soms opliepen tot Bft. 8.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren