Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 26 km

Kapitein zeeschip drinkt drie keer te veel

Toegevoegd: 10-09-2008, 16.57 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De waterpolitie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Westerschelde een dronken kapitein aangehouden.


De politie kreeg kort voor middernacht van de hoofdverkeersleider van het Schelde Coördinatiecentrum in Vlissingen de melding dat de kapitein van een zeeschip dat onderweg was van Antwerpen naar Schotland, vermoedelijk dronken was.

Het schip geladen was met n-butylacrelaat, een licht ontvlambare vloeistof. De zeeloods die het schip ter hoogte van Vlissingen van een rivierloods had overgenomen had de hoofdverkeersleider ingelicht en bracht daarna het schip ten anker op de rede.
 

De Waterpolitie ging aan boord en nam de Portugese kapitein een blaastest af. De test gaf duidelijk aan dat de man inderdaad teveel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor de ademanalyse.

Daar bleek dat de kapitein een definitief alcoholpromillage van 2,4 in zijn bloed had. Dat is drie maal de toegestane hoeveelheid. De man werd vastgezet in de penitentiaire inrichting te Middelburg. In overleg met het openbaar ministerie werd de Portugees na betaling van 1700 euro boete vanochtend in vrijheid gesteld.

De kapitein keerde niet meer terug aan boord van zijn schip. Zijn werkgever heeft direct aflossing voor hem geregeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robert (12-9-2008 om 16:34)
Ben het helemaal met TOM en JETJE eens hoor. Dit kan niet door de beugel...
Tom (10-9-2008 om 19:46)
Deze vent mag nooit meer schipperen! Boete is wel een lachertje, moet zeker internationaal gezien het 10 voudige zijn of meer nog.
Jetje (10-9-2008 om 19:10)
Gelijk ontslaan die handel hij heeft wel de verantwoording over een schip en dan heb ik het nog niet over de bemanning dan ben je nergens bekwaam voor als je zoiets flikt
Cookie-instellingen beheren