Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kapitein diepe zandzuiger beboet

Toegevoegd: 10-09-2008, 23.32 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De waterpolitie heeft dinsdag op de Westerschelde proces-verbaal opgemaakt tegen de kapitein van een zandzuiger omdat deze dieper lag dan toegestaan.


Samen met medewerkers van de Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde de Waterpolitie, de met zand en water geladen zandzuiger op de Wielingen bij Vlissingen.

Het schip had op de Noordzee zand geladen en was onderweg naar een binnenvaartschip op de Westerschelde om de lading te lossen. De Waterpolitie mat het zogeheten vrijboord, de afstand tussen het wateroppervlak en het punt waar het water het schip in kan beginnen te lopen, op en constateerde dat het schip 55 centimeter dieper lag dan toegestaan.

De regels rondom het vrijboord zijn vastgelegd in het ‘International loadline Certificate’. Dit is een verplicht veiligheidsdocument, afgegeven door een aangewezen controle-instantie. In het certificaat staan naast de vaste gegevens van het schip de verplichte minimale vrijboorden van het schip voor verschillende wateren en perioden van het jaar.

De 61-jarige Vlissingse kapitein kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de regels.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren