Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 212 km

Vandalen maken tunneltje tot sneeuwlandschap

Toegevoegd: 10-09-2008, 23.39 uur
Vandalen maken tunneltje tot sneeuwlandschap
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vandalen hebben woensdagavond in Middelburg het tunneltje bij het NS-station in Middelburg omgetoverd tot een sneeuwlandschap.


In het fietsers- en voetgangerstunneltje, dat de kanaalzijde met de wijk Dauwendaele verbindt, werd rond 23.10 uur een grote poederblusser leeggespoten. Het tunneltje was daardoor helemaal bezaaid met het witte poeder.

Aanvankelijk dachten mensen die de stofwolk zagen dat er brand woedde en zodoende werd de brandweer gebeld. Die constateerde dat er sprake was van vandalisme en dat er geen gevaar was voor de omgeving.

Het poeder zal worden opgeruimd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
McHansie (13-9-2008 om 11:01)
@ K; Ik werk dagelijks met blusmiddelen, dus weet precies wat de inhoud is. Maar schadelijk is het absoluut niet. Ja als je elke dag een poederblusser leeg 'snuift' dan misschien wel, maar ik neem aan dat ieder weldenkt mens dit niet doet!
K (12-9-2008 om 16:53)
@hansie: ga maar eens in zo'n poeder wolk staan en adem maar eens lekker diep in,dan zal je hier ook anders over denken,de diarree wijst aan dat de stoffen al door het lichaam opgenomen zijn,op de langere termijn kun je serieuze longklachten krijgen, overigens hoeft dit niet altijd zo te zijn.
Robert (12-9-2008 om 16:25)
Ja die dingen hangen daar wel voor de veiligheid natuurlijk he, en niet voor de lol...
McHansie (12-9-2008 om 09:18)
@ K: sinds wanneer is poeder schadelijk voor de gezondheid?! Je kan er hooguit een paar dagen van aan de diaree raken maar het heeft absoluut geen grote gevolgen voor je ogen of longen. Het prikt als je het in je ogen krijgt (vanwege het zout) en ademt moeilijk in zo'n bluswolk, maar schadelijk?!
K (11-9-2008 om 17:24)
Dat poeder bevat silliconen en verschillende zouten en meer chemise stoffen die bij inademing zeer slecht voor je longen en ogen kunnen zijn. Dus de daders zwaar straffen hierbij hadden gewonden kunnen vallen.
Mimi (11-9-2008 om 15:50)
@Mario: Helemaal mee eens. Deze mensen kunnen de zon niet in het water zien schijnen ;-). Vinden belletje trekken waarschijnlijk ook levensgevaarlijk (ik kan wel wat doemscenario's bedenken) i.p.v. kattekwaad.
Cookie-instellingen beheren