Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 55 km

Controles op fietsroutes scholieren

Toegevoegd: 16-09-2008, 13.25 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft vanochtend controles uitgevoerd op de fietsroutes van Wolphaartsdijk en Kapelle naar Goes.

De controles werden uitgevoerd in het kader van het project 'Scholieren veilig naar school'. Aanleiding voor de controles zijn de diverse ruzies tussen scholieren op de twee routes vorig jaar.


Uit onderzoek bleek dat de ruzies met name ontstonden als grote groepen scholieren elkaar passeerden. Op de overwegend smalle fietspaden werd elkaar vaak geen ruimte gegund wat resulteerde in het nodige duw- en trekwerk en zelfs uitmondde in grote vechtpartijen.
 
 

Met het houden van controles hoopt de politie tussen scholieren tot een minimum te beperken. Ook wil zij het veiligheidsgevoel van scholieren verder vergroten. Bij het constateren van een conflict of verkeersgevaarlijk gedrag wordt tijdens de controles repressief opgetreden, dat wil zeggen dat overtreders een proces-verbaal krijgen.

Vanmorgen zijn tien bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van rode verkeerslichten en het niet voldoende rechts houden, waardoor anderen niet fatsoenlijk kunnen passeren. De Zeeuwse politie gaat vaker van dit soort controles uitvoeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JohnP (17-9-2008 om 15:49)
Dat zouden ze hier ook eens moeten doen, ik heb bij een verkeerslicht al een paar keer bijna fietsers op de motorkap gehad, die denken dat rood licht alleen voor rode fietsen geld ofzo, die reden dus gewoon door.
E (17-9-2008 om 15:32)
@Anoniem idd en maar luid bellen en vloeken als je niet snel aan de kant gaat, tijdje terug is mijn dochter door zo"n kudde van d"r fiets gereden omdat ze niet snel aan de kant ging, en...... ze reden met z'n allen door!!!!!
Ba Lina (17-9-2008 om 14:01)
Het is een mentaliteitskwestie: Of je nu een voetganger bent, een (brom)fietser, of auto(bus)rijder. Als we de weg op gaan veranderen we in asociale onbehouwen pummels, die denken dat ze het alleenrecht hebben en boos worden als een ander ook van de weg gebruikmaakt. Zelfs de politie doet mee.
Anoniem (17-9-2008 om 13:55)
Goede actie! maar niet alleen de school kinderen op de fiets maar ze zouden ook vooral de wielrenners eens ernstig aan moeten pakken! die mannetjes denken altijd dat heel de weg van hun is en gaan echt niet aan de kant! ook daar moet meer controle op komen!
Jommel (17-9-2008 om 11:52)
En ik heb er een werkstraf van 28 uur aan overgehouden omdat ik me verdedigde een tijdje terug...
Ik (17-9-2008 om 00:21)
Het hele verkeer is een chaos.ik fiets en scooter maak erg veel mee.teveel hier op te schrijven! Ben blij dat ik nogal oplet anders wordt je 3x per week omver gereden! schoolkinderen, taxi's, vracht,-vuilniswagens, bedrijfswagens zijn wel het ergste om tegen te komen.Ik kom graag heel op mijn werk!
Cookie-instellingen beheren