Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Schoosteenbrandje woning Spui

Toegevoegd: 23-09-2008, 21.47 uur
Door: Roland de Jong
SPUI - De brandweer is dinsdag rond het middaguur ingezet voor een schoorsteenbrand in het Zeeuws-Vlaamse plaatsje Spui.


De brand ontstond rond 11.55 uur toen de bewoners van een pand de open haard hadden opgestookt. Er ontstond echter een schoorsteenbrand en de brandweer moest worden ingezet om het vuur te doven.
 
De brandweer riep een hoogwerker ter plekke om de schoorsteen te vegen. Omdat de ramoneur echter niet het gehele rookkanaal kon vegen werd besloten om een deel van de schoorsteen uit te breken om bij het hete gedeelte te komen. Nadat alle warme deeltjes uit de schoorsteen waren gehaald konden de brandweerlieden weer inrukken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (24-9-2008 om 16:57)
Mensen 1maal per jaar de schoorsteen laten vegen en het risico op schoorsteen branden neemt af,het vegen is een stuk goedkoper dan je huis weer opknappen na een brand dus waarom niet,adressen en tel nr van veegbedrijven zijn te vinden op gouden gids.nl
Cookie-instellingen beheren