Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vuurwerkvoorlichting voor Middelburgse kinderen

Toegevoegd: 20-12-2005, 15.31 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Leerlingen uit groep acht van diverse Middelburgse basisscholen hebben dinsdag vuurwerkvoorlichting gekregen op de brandweerkazerne aan de Stromenweg in Middelburg.

De kinderen werden gebracht en gehaald door middel van speciale pendel-bussen. De hele dag door gingen groepjes kinderen langs diverse punten in de kazerne.

Onderdeel van de voorlichting was onder meer een demonstratie. Tijdens die demonstratie lieten brandweerlieden zien hoe gemakkelijk iemands kleren vlam kunnen vatten door vuurwerk. Verder deden de kinderen een spel waarin duidelijk werd gemaakt dat het afsteken van rotjes ook erg gevaarlijk kan zijn.

Een medewerkster van Bureau Halt gaf voorlichting over het verschil tussen legaal en illegaal vuurwerk. Met het invullen van een vragenlijst en het bekijken van een voorlichtingsvideo was de dag compleet.

De voorlichtingsdag werd overigens georganiseerd door bureau Halt, maar werd ondersteund door de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-/Middelburg.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren