Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wat vindt u van het Zeeuwse waterbeheer? [advertorial]

Toegevoegd: 23-12-2008, 17.29 uur
Wat vindt u van het Zeeuwse waterbeheer? [advertorial]
Door: Roland de Jong
Water is zo vanzelfsprekend dat het pas opvalt als er een tekort, een overschot is of als het vervuild is. Doordat er niet dagelijks een dijk doorbreekt, lijkt het alsof de balans tussen land en water heel gewoon is. Waterschappen zijn echter dag en nacht bezig met waterbeheer.

Om dit beheer nog beter op de wensen van de burgers in te stellen vraagt de overheid om uw mening. Nederland is immers een waterland. Schoon, mooi en veilig water is ons handelsmerk en onze deskundigheid. Kijk maar naar onze dijken, polders, kanalen, en naar de prachtige waternatuur waarin je zo goed kunt ontspannen.


Water is ook de levensvoorwaarde voor mensen, dieren en planten en een belangrijke bron van inkomsten. Zwemmen, zeilen, varen en sportvissen, het kan alleen met schoon, mooi en veilig water. Daarom is uw mening over het Nederlandse waterbeheer van groot belang.

Met inspraak vraagt de overheid burgers, bedrijven en belangenorganisaties om mee te denken, met als doel een betere besluitvorming. Uw mening telt als het gaat over de waterplannen van de rijksoverheid, van de provincies, van de waterschappen en van de gemeenten. In deze plannen zijn de besluiten voor de komende zes jaar opgenomen. Door uw zienswijze in te dienen kunt u bijvoorbeeld wijzen op speciale situaties in uw eigen omgeving. Bijvoorbeeld of er genoeg rekening is gehouden met de belangen in uw gebied.

Kies uw waterschap via de website en bekijk over welke waterplannen bij u in de buurt u uw mening kunt geven en werk ook mee aan schoon, veilig en goed gebruik en beheer van water!


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergreer (23-12-2008 om 21:48)
Hielden waterschappen zich maar wat meer bezig met de bescherming tegen hoog water in plaats van met wegen. Maar ja de macht bij de waterschappen ligt bij de grote landeigenaren en die willen wegen. Ik betaal voor droge voeten en wil me daar straks niet voor hoeven bijverzekeren.
Brandweerman (23-12-2008 om 21:02)
Idd Peter ben het volledig met je eens de middelen zijn er om dit op te lossen alleen worden ze vaak niet ingezet. SCHANDE! Heb het zelf meegemaakt dat we dus gewoon voorbij reden met brandweervoertuig en de mensen met emmers bezig waren, we mochten niet helpen En dat werd niet in dank aanvaard
Peter Aarts (23-12-2008 om 18:51)
Nou van mij mag er meer aandacht komen voor slik op de weg en wateroverlast. Natuurlijk is het niet te vergelijken met 1953 maar soms zijn het hier in de straat geen plasjes meer maar plassen. Met een hoofdletter P!
Cookie-instellingen beheren