Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Melding containerbrand Goes blijkt vrachtwagenbrand

Toegevoegd: 23-12-2005, 19.22 uur
Door: Brandweer Goes [HVZeeland.nl]

GOES - Vrijdagochtend om 04.05 uur werd de dienstdoende ploeg van de hoofdpost aan de Oranjeweg gealarmeerd in verband met een containerbrand op het bedrijventerrein Klein Frankrijk in Goes.

Zoals gebruikelijk wordt voor een dergelijke melding alleen uitgerukt met de tankautospuit 47-39. Toen de bevelvoerder van dit voertuig zich bij het verlaten van de kazerne meldde bij de Gezamenlijke Meldcentrale Zeeland kreeg hij echter te horen dat er op de betreffende locatie een vrachtwagen in brand zou staan in plaats van een container.

Daarbij werd ook de prioriteit die aan de melding was toegekend gewijzigd van prioriteit 2 naar prioriteit 1. Dat betekent dat tijdens de rit naar het brandadres optische- en geluidssignalen gebruikt mogen worden. Ter plaatse aangekomen bleek de gesloten opbouw van een oude vrachtwagen van het merk Bedford in brand te staan.

Bij aankomst van de brandweerlieden sloegen de vlammen al uit de opbouw. De vrachtwagen bleek geladen te zijn met hooi. De brandweer zette twee stralen hoge druk en een straal lage druk in om het vuur te bedwingen. Zoals altijd bij een brand in een grote hoeveelheid hooi moest al het hooi uit de vrachtwagen worden gehaald om effectief de boel afdoende te kunnen blussen.

Uiteindelijk zijn de opgeroepen brandweerlieden zo'n twee uur in touw geweest. De kabine van de antieke vrachtwagen kon worden behouden, de opbouw brandde geheel uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren