Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Redder kinderen Vlissingen zakte zelf door ijs

Toegevoegd: 30-12-2008, 13.17 uur
Redder kinderen Vlissingen zakte zelf door ijs
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Twee kinderen zijn dinsdagochtend door twee 17-jarige jongens gered nadat ze in Vlissingen door het ijs waren gezakt.
 
De twee kinderen, Vlissingers van 10 en 12 jaar oud, waren rond 12.10 uur aan het spelen op het ijs bij de watergang tussen de Schuitvaartgracht en de Hogeweg toen ze hier doorheen zakten.


De ambulancedienst en drie brandweerwagens werden opgeroepen om de kinderen te helpen, maar de slachtoffertjes konden binnen enkele minuten weer op de kant komen doordat ze werden geholpen door de 17-jarige en zijn evenoude vriend. Eén van de 17-jarigen zakte zelf ook door het ijs maar kon de kinderen wel beetpakken. Met hulp van andere 17-jarige konden de drie weer op de kant klimmen.
 
De gealarmeerde brandweer, die was uitgerukt met onder meer een duikteam, hoefde niet meer ingezet te worden. De vier bleven volgens de politie ongedeerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (5-1-2009 om 16:36)
Niks niet de fout van die ouders.Het is toch doodnormaal dat kinderen van die leeftijd buiten spelen,wees blij dat ze niet hele dagen achter hun spelcomputertje hangen.Als ouder kan je niet meer doen dan waarschuwen.
E. (5-1-2009 om 11:42)
JA erg goed van die 2 jongens, maar las niet in pzc ( 5 jan) dat de slachtoffertjes zich niet gemeld hadden bij de redders schandalig!!! offe ...... is dit de normaalste zaak dat je iemand redt?? ze hadden ook door kunnen rijden.
Toon (31-12-2008 om 15:41)
Beste A. van Hoogen: Die kinderen konden er niets aan doen dat ze het ijs opgingen, de ouders hadden in de buurt moeten zijn, einde discussie, nogmaals hulde aan de redders!
A. van Hoogen (31-12-2008 om 10:40)
Beste Toon. Wat een stomme reactie van jou om de ouders als domme mensen te beschouwen. Hulde aan de redders. Als wij vroeger ijs zagen waren we netzo en tegenwoordig is het niet anders. Ter info voor jou ik zelf ben al ruim 50 jaar.
Shirley (31-12-2008 om 09:07)
Bedankt mensen voor jullie leuke reacties. Ik ben de moeder van een van de 17 jarige die de twee uit het water wisten te halen. Je kan begrijpen dat ik zeer trots ben op zowel Hassan en Marco dat ze zo snel hebben gereageerd om deze 2 jongetjes uit hum benarde positie te helpen.
Toon (31-12-2008 om 00:58)
Wat een domme ouders om hun kinderen op dergelijk flinterdun ijs te laten, waarschuwingen zat in de media!, hulde aan de redders!
Cookie-instellingen beheren