Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 56 km

Bejaarde overvallen in Kamperland

Toegevoegd: 06-01-2009, 15.25 uur
Door: Roland de Jong
KAMPERLAND - In een woning in Kamperland is zondagavond een bejaarde man overvallen. Dat heeft de politie dinsdag pas bekend gemaakt.


De 85-jarige man werd rond 19.00 uur in zijn woning aan het Campensnieuwland in Kamperland overvallen door twee onbekende mannen. Rond bovengenoemd tijdstip belden de mannen aan, drongen met geweld de woning binnen en doorzochten deze.

Ze zijn vervolgens de woning uitgevlucht en in onbekende richting vertrokken. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan bij alle woningen in de omgeving. De straat Campensnieuwland behelst ongeveer 25 dijkwoningen en ligt iets buiten de kern van Kamperland. Veel van deze woningen zijn in gebruik als vakantiewoning.

Eén van de twee verdachten heeft vermoedelijk al eerder in de week een pakketje aangeboden aan het slachtoffer wat niet voor hem bestemd was. Deze persoon reed in een kleine donkere auto. De politie vraagt mensen die soortgelijke ervaringen hebben, of die informatie kunnen verstrekken over de overval te bellen met 0900-8844.

Van één van de daders is een signalement bekend. Het gaat om een blanke man van tussen de 25 en 30 jaar oud met Nederlands uiterlijk. De man had een normaal postuur. Hij droeg een blauw windjack en was verder netjes gekleed in donkere kleding. Hij sprak Nederland.

Van de andere persoon is geen signalement bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lenie Hovestadt (7-1-2009 om 20:07)
Het is heel triest, vooral omdat het familie is, voelen wij dit heel goed.. Ze moeten als ze gepakt worden, hárd aangepakt worden!!
Piet (7-1-2009 om 16:10)
Daders zwaar straffen (met tbs) en het land uitzetten, wat een lafaards! sterkte aan het slachtoffer, geef iedere alleenwonende bejaarde het recht om alarmknop of pepperspray te hebben.
Nickey (7-1-2009 om 11:32)
Zeer laf.Maar lieve jonge en oudere mensen aub doe niet meer open als je niemand verwacht.Helaas in deze tijd kan het niet meer.Ik wens deze bejaarde sterkte en hoop dat deze smerige laffe overvallers ooit een keer tegen de lamp lopenHeb als jongere dit ook meegemaakt.Ik heb me kunnen verweren.
Souburger (7-1-2009 om 08:51)
Ooh ooh stelletje helden,wat een laffe streek van julie om bij zo bejaarde man zo iets te flikken,dan zit het toch niet helemaal goed in je hoofd,wat zit nederland toch vol met criminelen .
Jan siereveld (6-1-2009 om 21:56)
Een laffe en gemene daad, wat grote gevolgen zal hebben voor het bejaarde slachtoffer. en de daders? of ze worden niet gevonden en indien wel, dan worden ze onvoldoende gestraft. het is gewoon dweilen met de kraan open. zachte heelmeesters maken stinkende wonden!.
Bert (6-1-2009 om 21:02)
Ja, ik neem het mezelf kwalijk dat ik niet meer opkijk van deze berichten...Over de daders...Ik zou het wel weten als het 1 van mijn ouders zou overkomen.
Cookie-instellingen beheren