Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote Zeeuwse rampenoefening IOVV van start

Toegevoegd: 08-01-2009, 19.04 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vanavond is in Middelburg een rampenoefening van start gegaan. Het gaat om een oefening in het kader van een onderzoek van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (IOOV).


Tijdens de oefening en het onderzoek staan de regionale prestaties op het terrein van rampenbestrijding en crisisbeheersing centraal. Dit gebeurt vooruitlopend op het in werking treden van de Wet Veiligheidsregio's.

De zogeheten praktijktoets startte donderdagavond rond 19.15 uur op de regionale meldkamer in Middelburg. Diverse piketcentralisten en andere functionarissen werden opgeroepen in verband met een fictief incident aan de Westbuitenhaven in Terneuzen. Doel van de oefening is om te kijken hoe de regio reageert op een rampsituatie.

Om de processen van 'leiding en coördinatie, 'informatiemanagement' en 'opschaling' goed te kunnen beoordelen is een casus opgesteld. Betrokkenen zullen onder meer een kennistest moeten afleggen. Er zullen geen hulpdiensten met spoed uitrukken richting de fictieve incidentlocatie. Wel zal van elke discipline een eenheid ter plekke gaan voor verkenning, primaire afstemming en coördinatie.

De oefening die vanavond in Zeeland is uitgevoerd wordt overigens in alle Nederlandse veiligheidsregio's gehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren