Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Ambulancedienst kan stoplichten Terneuzen bedienen

Toegevoegd: 19-01-2009, 09.55 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Rijkswaterstaat is maandag gestart met het vervangen van de verkeerslichten op de kruising N61/N62 bij Terneuzen. Hierdoor krijgen ambulances en bussen de mogelijkheid de stoplichten op groen te zetten.


De nieuwe installatie is ook voorzien van 'tovergroen'. Door tovergroen krijgen vrachtwagens de mogelijkheid om ongehinderd door groen te rijden op momenten dat het verkeerslicht anders naar rood zou zijn gegaan.
 
Hierdoor kunnen vrachtwagens beter doorstromen en is er meer rijcomfort voor de truckers. Volgens Rijkswaterstaat zorgt het systeem ook voor een vermindering van de milieubelasting.


De aanpassingen nemen ongeveer drie weken in beslag. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer per rijrichting telkens over één rijbaan langs het werk geleid. Ter plaatse van de afzetting geldt een maximale snelheid van 50 km/uur. Het verkeer dient volgens Rijkswaterstaat rekening te houden met extra reistijd.

Tovergroen is overigens geen nieuw fenomeen in Zeeland. Onder meer bij 's-Heerenhoek is de verkeersregelinstallatie voorzien van dit systeem.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren