Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 26 km

Brandweer Hulst presenteert nieuwbouw

Toegevoegd: 19-01-2009, 16.25 uur
Brandweer Hulst presenteert nieuwbouw
Door: Roland de Jong
HULST - Begin februari presenteert de gemeente Hulst de plannen voor een nieuwe brandweerkazerne aan de Beneluxweg in Hulst.


De brandweer krijgt nieuwe huisvesting omdat het huidige gebouw (foto) in de Stadsschuur aan de Absdaalseweg al geruime tijd niet meer aan alle wettelijke eisen voldoet. Volgens de gemeente is nieuwbouw dan ook onomkeerbaar.

De nieuwe kazerne zal worden gebouwd op een perceel tussen de Grote Kreekweg, de Beneluxweg en de Paganinstraat. Bij de zoektocht naar een geschikte locatie voor de nieuwe post hebben de aanrijtijden een belangrijke rol gespeeld.

Dinsdag 3 februari zullen de nieuwbouwplannen in de raadzaal van het stadhuis in Hulst worden toegelicht tijdens een informatieavond. De bijeenkomst, die een openbaar karakter heeft, begint om 19.30 uur. Tijdens de avond wordt een eerste ontwerp van de nieuwbouw getoond. Ook zal te zien zijn hoe het gebouw in de omgeving wordt ingebed. Dit alles gebeurt aan de hand van een driedimensionale presentatie. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Overigens zal ook de gemeentelijke werkplaats, die nu ook in de Stadsschuur is gevestigd, meeverhuizen naar het nieuwe complex.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Van Es (19-1-2009 om 17:27)
Deze nieuwe lokatie is veel te dicht bij de woonwijk en zal overlast tot gevolg hebben. Hopelijk zijn de huidige bewoners die hun perselen staks aan dit gebouw grenzen fel tegen dit plan.
Bas (19-1-2009 om 17:17)
Ja dat werd weleens tijd jah, nodig aan vervanging toe
Cookie-instellingen beheren