Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand op schip de Punt Middelburg

Toegevoegd: 21-01-2009, 17.01 uur
Brand op schip de Punt Middelburg
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De brandweer is woensdagmiddag uitgerukt voor een brand op een schip dat lag afgemeerd aan de Punt in Middelburg.
 
De brand werd rond 16.10 uur opgemerkt. Een bluswagen en een ladderauto rukten uit maar uiteindelijk bleek de inzet van alleen de blusauto voldoende.
 
Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hoi (23-1-2009 om 19:40)
Ook ik ben hier ervaringsdeskundige mee, een zwemvest helpt iddd geen ***, REDDINGSvesten moet je hebben. Maar aangezien het hier 1 m diep was, er veeeel brandweermannen en agenten bij waren is de kans om te verdrinken, als ze überhaupt al te water raken, heel klein.
FIRE-fighter (2) (23-1-2009 om 01:13)
@Richard ... Zelf al eens een brand geblust op een (binnen)schip ? Überhaupt al eens aan boord geweest van een schip ? Jij bent zeker te weten één van die "beste" stuurlui, waar de bandweerman het over heeft.
Brandweerman (22-1-2009 om 14:18)
Ik schreef toch in nauw overleg met de bevelvoerder. als die het veilig vindt in overleg ,is er toch niets aan de hand. en als je klem komt te zitten tijdens een brand op een schip met je redvest is het toch geen redmiddel meer, maar je doodvonnis. wat is wijsheid.
Mario (22-1-2009 om 13:47)
Wat een gedoe om een zwem c.q. redvest. Ik denk dat de bevelvoerder zeker een goed besluit heeft genomen om zonder vest te handelen. Dit zit in de weg op schepen van deze aard, zeker als er daadwerkelijk een brand geblust dient te worden. De beste.. staan weer eens aan de kant.:S
Richard (22-1-2009 om 12:23)
Beste brandweerman, dat u als argument gebruikt dat een reddingsvest alleen maar in de weg zit is geen steekhoudend argument. De eigen veiligheid staat altijd voorop, en u weet net als ik als u met bluskleding te water raakt er geen houden meer aan is hoe goed je ook kan zwemmen.
Brandweerman (22-1-2009 om 10:39)
Bij de uitvoering van onze taak is het soms veiliger om geen redvest te dragen want dat zit alleen maar in de weg, kleine ruimtes op een schip, dit gebeurd in nauw overleg met de bevelvoerder. En trouwens de beste schippers(brandweermannen) staan aan de kant. groetjes een -brandweerman-
Cookie-instellingen beheren