Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
68 files van totaal 262 km

Vlissingse brandweer rukt uit voor brandmelding in flat

Toegevoegd: 25-12-2005, 17.28 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - In een flatwoning aan de Hercules Segherslaan in Vlissingen heeft in de nacht van zaterdag op zondag enige tijd brand gewoed. Een bewoonster werd overgebracht naar het ziekenhuis omdat zij te veel rook in had geademd.

De brand brak rond drie uur uit. Direct na de eerste melding bij de alarmcen-trale werd de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg ter plaatse verzocht bij de brand. Deze rukte vanaf de post Olympiaweg in Vlissingen uit met de tankautospuit 4531 en de hoogwerker 4551.

Ter plaatse bleek de brand te woedden in één van de woningen op de eerste verdieping van het flatgebouw, dat in totaal overigens vier verdiepingen telt. Op het moment dat de brandweer arriveerde hadden de bewoners zich al in veilig-heid weten te brengen. Eén van hen had echter rook ingeademd en moest ter observatie worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand is vermoedelijk ontstaan als een smeulbrand in de slaapkamer van de woning. De brand is volgens de brandweer ontstaan in opgerolde lichtslang die bedoeld was als kerstversiering. Doordat de lichtslang op een haspel zat, kon de warmte niet weg en daardoor ontstond oververhitting. Daarna is de lichtslang gaan smeulen.

Door de brand ontstond ook kortsluiting. Dit zorgde ervoor dat de stroom in de woning uitviel. De bewoners konden de beginnende brand op tijd blussen met water en zo werd uitbreiding van de brand voorkomen. De ter plaatse gekomen brandweerlieden hoefden dus zelf niet meer te blussen.

In de woning was wel enige rookontwikkeling. De brandweer heeft de woning daarom geventileerd door middel van een overdrukventilator. Het trappenhuis werd overigens niet met rook gevuld. Ontruiming van de overige woningen rondom het trappenhuis was dus niet noodzakelijk.

De schade aan de woning is gering. Er is alleen sprake van lichte rookschade. Ook is de lichtslang niet meer bruikbaar. Bij de brand werden in totaal ongeveer acht brandweermensen ingezet. Zij konden na een half uur weer inrukken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nick (11-3-2018 om 13:59)
Het is altijd oppassen met haspels. Je ziet dat het vaak een oorzaak van brand is omdat mensen er niet goed mee omgaan. Zo moet je haspels bijvoorbeeld altijd volledig uitrollen.
Cookie-instellingen beheren