Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe blusvoertuigen voor brandweer

Toegevoegd: 28-01-2009, 10.58 uur
Nieuwe blusvoertuigen voor brandweer
Door: Anne Goudzwaard

BORSSELE - Op de kazerne aan het Quistenburg in Borssele wordt sinds enige tijd gewerkt aan de inrichting van twee nieuwe blusvoertuigen.


De twee voertuigen, 4736 en 4737, zijn respectievelijk bedoeld voor de posten Heinekenszand en Nieuwdorp van het korps Borsele en vervangen de 17 jaar oude voertuigen. De voertuigen zijn voorzien van standaard bepakking, redgereedschap, een bluspomp met een capaciteit van 3200 liter per minuut en een watertank met een inhoud van 2400 liter.

Als extra is er nog gekozen voor een geluidspakket. Door extra isolatie van de cabine en de pompruimte is een flinke geluidsreductie ontstaan. Hiermee voldoen de auto's aan de arbo-norm. Als chassis voor de auto's werd gekozen voor een Volvo FM9 met een semi-automaat. De opbouw werd verzorgd door Ziegler.

Het brandweerbureau Borsele-Goes heeft in samenwerking met brandweer Terneuzen de auto's aangekocht na Europese aanbesteding. Hierdoor is ook een mantelovereenkomst ontstaan met Volvo en Ziegler.

Binnenkort zal een derde voertuig geleverd worden aan brandweer Goes.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dave (30-1-2009 om 09:13)
@ Chris: dat zie je inderdaad verkeerd. 3200 l/min duidt de capaciteit lage druk. Lage druk wordt alleen gebruikt na verbinding met een brandkraan of open water. De watertank gebruik je bij hoge druk. De capaciteit van hoge druk is circa 240 l/min. 10 minuten dus.
Mike post westerschouwen (29-1-2009 om 14:17)
Mooie voertuigen, hopelijk krijgen wij ze ook snel. wij krijgen natuurlijk wel een bosvoertuig;)
Leendert (28-1-2009 om 21:17)
Echt mooie brandweerauto's. Veel veilige kilometers toegewenst
Chris (28-1-2009 om 13:54)
Leuk zo'n nieuw voertuig van de brandweer. Als ik nog goed kan rekenen heeft het ding een capaciteit van 3200 L/m en een tank-inhoud van 2400 L. Dan ben je dus binnen 1 minuut door je bluswater heen, of zie ik dat weer verkeerd.?
Leo (28-1-2009 om 13:20)
Jammer dat via Europese aanbesteding niet voor een Nederlands product wordt gekozen. In Frankrijk, Zweden en Duitsland etc rijdt overheid in nationale producten. Hoezo Europese aanbesteding? De keus is daar op de eigen industrie gericht. Kunnen we hier nog heel wat van leren...
Cookie-instellingen beheren