Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Kraan belandt in gracht Zierikzee

Toegevoegd: 30-01-2009, 09.54 uur
Kraan belandt in gracht Zierikzee
Door: PZC
ZIERIKZEE - Brandweer en ambulance kwamen vrijdagochtend in Zierikzee in actie nadat een machinist met zijn kraan in de stadsgracht was gevallen.


De kraan werd gebruikt om de stadsgracht uit te baggeren. Door nog onbekende oorzaak raakte de kraan, die op een ponton stond, uit balans en kantelde de stadsgracht in.

De machinist wist zichzelf uit zijn benarde positie te bevrijden en werd door toegesnelde omwonenden opgevangen. Of de man verwondingen aan zijn avontuur heeft overgehouden was vrijdagmorgen nog niet bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (1-2-2009 om 17:52)
Het zal nog wel een staarje hebben ik neem aan dat de arbeidsinsp wel een onderzoek in stelt en meestal zijn deze bekeuringen niet mis, een kraan hoort op een ponton vast te staan daar zijn regels voor , komt hard aan maar de schuldige is toch de kraan machinist, deze is verantwoordlijk!!
Docker (1-2-2009 om 14:35)
Mensen dit is geen kraan maar een grondverzetmachine op rupsen een kraan daar hangt een kabel aan of er komt water uit!!!!!!!!!!!
Adri (31-1-2009 om 14:16)
De beste stuurlui staan aan wal ik ben ook zelf machinist en weet uit ervaring hoe zoiets ondanks veel ervaring toch kan gebeuren
Collega (31-1-2009 om 13:34)
Graag wil ik nog enkele mensen bedanken, allereerst de mevrouw die onze collega’s heeft opgevangen, medewerkers van gemeente en waterschap, hulpdiensten en bedrijven die klaar stonden om binnen zeer korte tijd ons te helpen, natuurlijk ook niet te vergeten onze eigen collega‘s
Collega (31-1-2009 om 12:47)
Voor de machinist, zijn broer en familie: laten we blij zijn dat het zo is afgelopen, en, de beste stuurlui staan altijd aan de wal, achteraf denken velen het beter te kunnen, jongens sterkte om deze ervaring te verwerken....
Richard (30-1-2009 om 21:26)
Ik zag de man gister bezig we vonden het een knap staalje werk en de ponton hing behoorlijk schuin. Gelukkig is dit goed afgelopen...
Cookie-instellingen beheren