Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Milieuagent functioneerde goed'

Toegevoegd: 03-02-2009, 22.30 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Er is vrijdag juist gehandeld bij het controleren en observeren van actievoerders en jagers bij het Gadrabos in Haamstede. Dat stelt de politie na een eigen onderzoek naar een klacht over het optreden van een agent van het politiemilieuteam.


Een politieman ging vrijdag naar het bos omdat daar de gemoe-deren tussen actievoerders en jagers regelmatig hoog oplopen. Er zijn immers vergunningen afgegeven voor het afschieten van damherten en hier is onder meer de Partij voor de Dieren fel tegen.

Volgens de politie staan mensen van deze partij vaak te posten op plaatsen waar jagers komen. Ook gaan ze met hen in discussie en maken ze foto's van de jagers. Hierbij lopen de gemoederen vol-gens de politie hoog op en ook worden dreigementen geuit.

De politie heeft naar aanleiding van meldingen hierover vrijdag zelf een kijkje genomen in het bos. De agent heeft ter plekke foto's genomen en ook kentekens genoteerd. Volgens de politie is dit echter bedreigend overgekomen, wellicht mede omdat de agent een groen veldtenue droeg in plaats van een blauw uniform.

De komst van de agent werd niet gewaardeerd en na enige tijd dreigde de situatie te escaleren. De agent maakte hierna zijn identiteit bekend maar volgens de politie was de situatie inmiddels zo verstoord dat het niet meer mogelijk was om de situatie met praten op te lossen. Daarom is de agent uit eigen beweging vertrokken.

De politie heeft zelf onderzoek gedaan naar de situatie. Ook zijn de verklaringen van betrokkenen opgenomen. Volgens de politie is echter gebleken dat de agent zijn werk naar behoren heeft gedaan. Het onderzoek wordt nog ter beoordeling aangeboden aan het Openbaar Ministerie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ano (4-2-2009 om 16:11)
Typisch doofpot gevalletje! Zodra ze een pet op hebben en een uniform aan voelen ze zich verheven, maar echte criminelen aanpakken durven ze niet!
Matthijs (4-2-2009 om 15:53)
"Dat stelt de politie na een eigen onderzoek naar een klacht over het optreden van een agent van het politiemilieuteam." Dat klinkt een beetje als "wij van WC-eend adviseren WC-eend" Vind trouwens wel dat die PvdD leden maar gewoon een baantje moeten gaan zoeken ipv andere mensen lastig te vallen.
Cookie-instellingen beheren