Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Man gepakt voor overval en mishandeling in Axel

Toegevoegd: 12-02-2009, 16.47 uur
Door: Laurens Jobse
TERNEUZEN - De politie heeft een 20-jarige Terneuzenaar aangehouden in verband met een overval in Axel en een geweldpleging in Terneuzen.

De man was volgens de politie vermoedelijk betrokken bij de overval op een pizzakoerier op de Kanaalkade in Axel op 12 december. Tijdens het afleveren van een bestelling werd een pizzabezorger door twee mannen met bivakmutsen overvallen.


Er ontstond een worsteling, waarbij over en weer diverse klappen vielen. Even later gingen de twee mannen er zonder geld vandoor. De pizzabezorger liep een gescheurde lip, een pijnlijke knie en een kneuzing aan zijn jukbeen op. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen in deze zaak.

De Terneuzenaar wordt er verder van verdacht medeplichtig te zijn geweest aan een openlijke geweldpleging op 11 januari in Axel. Die dag werd tussen 00.15 en 01.00 uur een 23-jarige man uit de gemeente Terneuzen mishandeld door een groepje onbekenden. De man was, samen met wat vrienden, op stap geweest in Axel.

Rond genoemd tijdstip besloten hij en zijn vrienden huiswaarts te gaan. Toen de auto in de Zeestraat reed en een paar vrienden passeerden, riep de man iets naar zijn vrienden. Ineens werd zijn portier opengerukt door onbekende mannen en werd hij uit de auto getrokken. Hij werd op straat gegooid en in zijn gezicht geslagen.

Op een gegeven moment kwam er ook een vrouw bij staan. De vrouw heeft de 23-jarige man, terwijl hij op de grond lag, tegen zijn gezicht geschopt. Vrienden van de 23-jarige hebben de mannen tot rust gemaand en, nadat ze de vrienden van de 23-jarige nog wat klappen hadden gegeven, zijn de twee mannen en de vrouw vertrokken. De Terneuzenaar is in een auto gezet en naar het ziekenhuis gereden. Hij liep verwondingen op aan zijn gezicht.

Voor deze openlijke geweldpleging werden door de politie al eerder drie personen aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man en een 53-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen en een 32-jarige man uit de gemeente Hulst. De 39-jarige man werd na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De andere twee zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten nog in gevangenhouding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Axelaar (12-2-2009 om 20:44)
Goede zaak. Zet ze maar lang vast.
Wim (12-2-2009 om 17:20)
Kijk das goed werk politie
Cookie-instellingen beheren