Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 150 km

Vijf keer te veel gedronken en toch hardleers

Toegevoegd: 13-02-2009, 09.23 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie heeft vannacht een hardleerse Belg aangehouden. De man had flink te veel gedronken, kreeg een rijverbod maar stapte gewoon weer in de auto.


De man werd rond 02.10 uur gecontroleerd op de Binnenvaartweg in Terneuzen. De politie nam een blaastest af. Hieruit bleek dat de man bijna vijf keer te veel had gedronken. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd.

Toen de agenten de Belg weer lieten gaan hebben werd hem nog op het hart gedrukt niet te gaan rijden. Kennelijk was de Belg hardleers want ongeveer 20 minuten daarna zagen agenten de man toch weer rijden in zijn auto.

 
Dit keer werd de 32-jarige aangehouden en na overleg met de officier van justitie overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hier wordt hij vandaag verhoord. De man krijgt een dagvaarding uitgereikt. Een rechter mag binnenkort beslissen over de straf voor de man.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
schouten (14-2-2009 om 09:53)
als je vroeger ,als je dronken op straat liep werd je direct ter ontnuchtering opgesloten.maar de tijden zijn veranderd of hebben deze agenten lopen te slapen
Matthijs (13-2-2009 om 15:07)
Wat een domme belg! (ja ik weet het is dubbel op) Voortaan hem met de taxi op zijn kosten, vooraf betalen, naar huis sturen en auto op het politie bureau stallen. En dan ziet ie maar hoe hij z'n auto terug krijgt. Als ze nuchter zijn hebben belgen al moeite met rijden laat staan als ze dronken zijn
Cora (13-2-2009 om 12:54)
Ha Mel. Jij zou echt een goeie zijn op die stoel. Helemaal met je eens..
Ton (13-2-2009 om 12:38)
Van een gevaar op de weg kun je als Politie beter de autosleutel in bewaring nemen. Waarom anderen blijven blootstellen aan de risico's die een dergelijke bestuurder veroorzaakt? In het ergst denkbare geval red je een mensenleven op die eenvoudige manier.
Frans (13-2-2009 om 12:31)
Een paar weekjes in torentijd laten zitten, het is een belg, wanneer een Nederlander in België zoiets uithaald dan ben je nog niet thuis
Goesenaar (13-2-2009 om 12:07)
Aan dit soort toeristen hebben we helemaal geen behoefte.
Cookie-instellingen beheren