Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 13 km

Brandweer stand-by voor gasalarm BOZ

Toegevoegd: 16-02-2009, 10.02 uur
Door: J-W Kempeneers
SINT PHILIPSLAND - De Waarschuwings- en VerkenningsDienst  (WVD) van brandweer Sint Philipsland is maandagmorgen om 9:13 uur gealarmeerd om stand-by te staan op de kazerne. 


Even daarvoor was op de alarmcentrale in Tilburg een melding van een gasalarm binnengekomen van het bedrijf SABIC-IP, voorheen General Electric Plastics, in Bergen op Zoom.

Om indien nodig snel in actie te kunnen komen werd het WVD-team van Sint Philipsland gevraagd om stand-by te staan in de kazerne. Na respectievelijk mobilofonisch en telefonisch contact met de meldkamers in Middelburg en Tilburg was al snel duidelijk dat het een loze melding betrof. De gasdetectiemelder was afgegaan tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Naast het Fliplandse WVD-team waren ook diverse voertuigen van brandweer Bergen op Zoom en een Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen gealarmeerd. Alle gealarmeerde eenheden konden onverrichterzake weer inrukken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren