Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 103 km

'Hond vermoord op strand Borssele'

Toegevoegd: 17-02-2009, 10.59 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - Op het strand bij de kerncentrale in Borssele is zaterdag een hond aangetroffen waarvan de schedel was ingeslagen. Dat meldt de Dierenambulance Bevelanden. De politie heeft de vondst bevestigd.


De dierenambulancedienst ging zaterdag ter plekke nadat iemand het dier levenloos had aangetroffen. Volgens de dienst was al snel duidelijk dat de hond geen natuurlijke dood was gestorven: “Het dier had verschillende verwondingen aan kop, hals, borst en schouder.”

Na de vondst is de hond onderzocht door een dierenarts. Volgens de dierenambulancedienst is uit dit onderzoek gebleken dat het dier om het leven is gebracht door de schedel in te slaan met een pikhouweel of een soortgelijk voorwerp.

De dierenambulancedienst heeft bij de politie aangifte gedaan van dierenmishandeling. Het is echter nog niet duidelijk van wie de hond was en wie het dier van het leven heeft beroofd. De dienst roept getuigen op zich te melden. Ook wil de dienst weten of mensen de hond herkennen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wilma (24-2-2009 om 19:03)
Te gruwelijk voor woorden
Nickey (21-2-2009 om 00:42)
Triest voor woorden.Via radio omroep zeeland is er 150 euro uitgeloofd door een luisteraar voor aanwijzingen die leidden naar de dader,Dus mensen kom aub op .dit mag en kan niet ongestraft blijven
Peter (20-2-2009 om 15:57)
"De natuur is wreed", werd gezegt. Het is niet logisch de mens buiten de natuur te plaatsen. Sommige mensen zijn veel wreder dan de natuur. Het is dan geen mens maar het blijft wreed de hond af te slachten en voor welk doel?
Gianna (20-2-2009 om 09:27)
Mag ik ook al niet vinden dat de natuur wreed is. Een kat die een vogel halfdood speelt, een leeuw die een impalajong pakt, pasgeboren vogel die uit het nest gekieperd word. Ik zie mijn invloed daarop niet zo. Ben toch al afgeschreven hier omdat ik vogels voer: met "trieste bedoeling". Vreemd.
Gianna (20-2-2009 om 09:15)
Ik begrijp even niet waarom ik mijn geweten zou moeten afkopen. Omdat ik vind dat er zo opvallend veel reacties zijn op dit bericht? Of omdat ik het vreemd vind dat mensen zelfs vinden dat ik daar dood zou moeten liggen? Ik houd van de natuur, maar vind de (meeste) mensen leuker...
Zoop (20-2-2009 om 07:04)
het lijkt mij dat die hond afkomstig is van hondegevechten circuit waar die beesten elkaar levend moeten verscheuren voor het plezier van een groep zieke geesten. Nnou, ik vind dat toch WEL heel erg, mensen die dat normaal vinden zijn geen knip voor de neus waard.
Cookie-instellingen beheren