Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Meisjes stelen bij vijf Vlissingse winkels

Toegevoegd: 23-02-2009, 21.21 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vanmiddag in Vlissingen twee meisjes aangehouden die bij in totaal vijf winkel spulletjes hadden gestolen.


Een klant van een winkel aan de Lange Zelke had rond 16.55 uur opgemerkt dat het duo zich nogal verdacht gedroeg bij een stelling met make-up. De klant zag dat de twee meisjes beveiligingsstickers van een potje lipgloss afhaalden en vervolgens het potje in hun tas deden.

De man ging met dit verhaal naar een medewerkster van de winkel. De dames waren er inmiddels vandoor gegaan, maar zowel de medewerkster als de klant gingen de twee naar buiten achterna.


De twee werden gesnapt en de winkelmedewerkster heeft de beide meisjes meegenomen naar de winkel en ze daar gehouden tot de politie arriveerde. Agenten hebben de meisjes, beiden 12 jaar en afkomstig uit Vlissingen, aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Daar hebben zij verklaringen afgelegd. Uit hun verklaringen kwam naar voren dat zij in vijf winkels in het centrum van Vlissingen spulletjes hebben weggenomen. Tegen de meisjes wordt proces-verbaal opgemaakt. Mogelijk kunnen zij hun straf via HALT voldoen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
B. (24-2-2009 om 23:20)
12jaar??? wow, ouders worden verantwoodelijk gehouden? bepaalde groepen zijn een plaag voor de samenleving en het begint op steeds jongere leeftijd. Denk dat confrontatie met de winkels eventueel wel kan helpen ja maar sommigen geven nergens om.
Jajja (24-2-2009 om 17:47)
We hebben er ook 1 gehad en die moest van de politie iedere winkel waar ze gejat had, melden dat ze het gedaan had en de kosten alsnog betalen. Als bleek dat ze iets vergeten zou hebben dan kwam er een hoger bedrag bij.Haar kamer (bij Huiscontrole)+/400 euro lag vol met gejatte testers en artikelen
DD (23-2-2009 om 21:28)
Goed dat deze meisjes nu al tegen de lamp lopen, ik hoop dat het veel indruk maakt op ze! Beter nu dan dat ze al ontwikkeld zijn tot criminele jongeren, wat helaas zo gemakkelijk kan in deze lakse en veelste tollerante maatschapij!
Cookie-instellingen beheren