Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drugs gevonden bij speciale controle

Toegevoegd: 06-02-2010, 23.22 uur
Drugs gevonden bij speciale controle
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Tijdens een speciale controle heeft de politie zaterdag bij de Veerhaven in Breskens meerdere drugstoeristen aangehouden.


Uit onderzoek is volgens de politie gebleken dat veel drugstoeristen gebruik maken van het openbaar vervoer en met name het fiets/voetveer tussen Breskens en Vlissingen. “De drugstoeristen bezoeken in Vlissingen en Goes de coffeeshops en nemen gekochte softdrugs mee naar huis”, aldus Mireille Aalders, woordvoerder van de Politie Zeeland.

“In het openbaar vervoer, in het reguliere verkeer en op het fiets/voetveer wordt door de drugstoeristen veel overlast veroorzaakt. Er komen dan ook veel klachten bij de politie binnen. De overlast vindt plaats in de vorm van het verspreiden van een indringende geur. Ook worden verkeersregels niet nageleefd. Hierdoor ontstaan verkeersgevaarlijk situaties.”

Om de overlast terug te dringen is vandaag rond 15.15 uur een speciale controle van start gegaan. Tot vanavond laat werden lijnbussen en enkele auto's net voor vertrek vanaf het Veerplein door de politie betreden om daarna met passagiers en al naar het nabijgelegen Rijkswaterstaat-terrein te rijden.

Daar aangekomen werd een douanebeambte met een hond binnen gelaten die vervolgens op zoek kon gaan naar drugs. Als er mensen door de hond werden 'aangewezen' werden zij uit de bus gehaald en werd de uitlevering van alle aanwezige drugs gevorderd. Op die manier werden in totaal 15 Belgische drugstoeristen betrapt die in het bezit waren van softdrugs. In totaal is er 120 gram softdrugs in beslag genomen. Niet iedereen had echter evenveel drugs op zak. Eén Belg bezat 'slechts' 1 gram wiet. Een ander had echter 16,6 gram aan hennep en hasj bij zich.

De verdachten die de softdrugs in hun bezit hadden konden hun opgelegde boete van € 400,- meteen afrekenen. De politie had namelijk de beschikking over een mobiel pin-apparaat. Er werd een bedrag van € 3200,- direct geïnd. Twee verdachten kregen een dagvaarding en drie verdachten krijgen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus. De boete van € 400,- was van tevoren bepaald na overleg met een officier van justitie.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (16-5-2010 om 09:33)
Laten we het eens over dodelijke slachtoffers in het verkeer hebben. Gemiddeld 200 dodelijke slachtoffers door alcohol per jaar, wanneer gaan ze alcohol verbieden dan? Het gaat allemaal om geld! Stelletje hypocrieten!
J (15-5-2010 om 17:09)
Als Nederland zo dom is om als ongeveer de enige van de EU drugs te verkopen, is het vrij normaal dat wij er ook voor zorgen dat het niet verder komt dat Nederland. De Belgen en Fransen nemen zelf het risico als ze het proberen ons land 'uit te smokkelen'. Dan kan het gebeuren dat het afgepakt word
Bobbes (9-2-2010 om 16:19)
1 joint doet hetzelfde een paar glazen alcohol.? Van alcohol wordt je sneller agressief en je bent sneller afgeleid van de weg maar met blowen is het tegen overgestelde wordt je rustiger en concentreer je meer op de weg voor je.. en waar staat in de wet het aantal thc gehalte ipv. aantal promille
Tja (8-2-2010 om 16:38)
Ben blij dat er tussen al die schapen tenminste nog mensen met verstand zijn. The war on drugs kan je niet winnen. Simpel is dat
Chicka68 (8-2-2010 om 14:06)
Ik gebruik wiet als medicatie voor 2 vormen van reuma en heb er veel baat bij, waar voorgeschreven medicijnen hun werk niet deden. Ik wens dan ook niet over 1 kam geschoren te worden en drugsgebruiker genoemd te worden. Ben er wel mee eens dat het gedoogbeleid niet werkt in deze vorm.
Zeeuwse meid (8-2-2010 om 12:08)
Even een reactie op Piet. Als je er om mag naar de apotheek kost dit €50. Je mag wel een de morfine en andere zware medicatie. dus reken het maar uit he. niet praten over dingen die je niet weet en snap. Toch met vriendelijke groet.
Cookie-instellingen beheren