Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
96 files van totaal 384 km

Gasten ongedeerd bij brand hotel

Toegevoegd: 20-04-2010, 08.42 uur
Door: Roland de Jong
AARDENBURG - Twintig brandweerlieden zijn vannacht ingezet voor een brand in een hotel aan de Markt in het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg.


Rond 03.10 uur kreeg de meldkamer in Middelburg een automatische brandmelding binnen vanuit het hotel. Hierop werd de bemanning van de tankautospuit uit Aardenburg gealarmeerd. Bij het telefonisch contact tussen de meldkamer en het hotel bleek er daadwerkelijk brand te zijn. Hierop is ook de bemanning van de tankautospuit van Sluis gealarmeerd.

Er waren toen de brand uitbrak twee gasten in het hotel aanwezig. Deze konden nog voor aankomst van de brandweer ongedeerd het pand verlaten.  Na aankomst van de eerste tankautospuit bleek de brand al grotendeels te zijn geblust. De brandweer heeft het vuur vervolgens volledig gedoofd. Omdat er de nodige rookontwikkeling was, werd het hulpverleningsvoertuig uit Oostburg gealarmeerd. Hierop bevinden zich overdrukventilatoren waarmee het hotel is geventileerd.

De oorzaak van de brand is onbekend, de politie doet hiernaar onderzoek. De stichting Salvage is ter plaatse gegaan om de eigenaar te helpen bij de afhandeling van de schade.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (20-4-2010 om 16:47)
Super!!! Gelukkig een goed werkende brandmeld systeem! Het voorkomt veelgrotere ellende!
Cookie-instellingen beheren