Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Jonge zeehond aangspoeld in Domburg

Toegevoegd: 19-08-2010, 16.17 uur
De jonge zeehond krijgt de eerste verzorging.
De jonge zeehond krijgt de eerste verzorging.
© Foto: Inge Geldof
Door: Roland de Jong
DOMBURG - De strandwacht heeft zich vanmiddag op het strand bij Westhove in Domburg ontfermd over een aangespoelde jonge zeehond.


De strandwacht kreeg aanvankelijk een melding binnen van een badgast, maar tijdens de zoektocht die hierop volgde werd het dier niet direct gevonden. Een kwartier later werd de zeehond, die gewond was aan zijn staart en aan één oog blind was geworden omdat deze vermoedelijk was gepikt door meeuwen, gevonden door een collega-strandwacht.

Het dier kon gemakkelijk gevangen worden en werd met een jeep naar de strandwachtpost gebracht. Daar heeft Jaap van der Hiele van de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) Zuid-West zich over het beestje ontfermd. De zeehond is na de eerste verzorging bij de strandpost overgebracht naar Zeehondencréche Lenie 't Hart in Pieterburen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Reiger (20-8-2010 om 03:05)
Ook hulde voor het werk van Jaap v.d. Hiele, die ook meerdere zeehonjes gered en verzorgd heeft! Maar voor allemaal een dikke pluim voor jullie werk en zorg voor allerlei dieren die "hun padje kwijt zijn" Ga zo door mensen, te gek werk verrichten jullie!
Wiebe (19-8-2010 om 22:02)
Mooi werk inge!! (en de rest)
Toon Poppe (19-8-2010 om 20:01)
Ook vanavond is een zeehondje aan wal gebracht door het team van Albert Dijkstra. Om circa 19.00 uur werd het ruim 16 weken jonge zeehondje aan wal gebracht en vertoonde enige kleine wondjes, Het jonge diertje had last van longworm. Het is per auto overgebracht naar zeehondencrash te Pieter Buren
Wendy (19-8-2010 om 17:29)
Mooi werk!
Cookie-instellingen beheren