Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Rooklucht Goes ongevaarlijk'

Toegevoegd: 13-01-2011, 08.09 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De rooklucht die nog in de omgeving van de zeer grote brand in Goes hangt, is op zichzelf niet gevaarlijk. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

Bij de brand werden een Adviseur Gevaarlijke Stoffen en twee Waarschuwings- en Verkenningsdiensten ingezet om metingen te verrichten naar de rookontwikkeling die vrijkwam bij de brand. "Rook is nooit gezond, maar de meetapparatuur van de brandweer heeft tot nu toe geen gevaarlijke concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten", aldus een woordvoerder.


De metingen zijn verricht in benedenwindsgebied van 750 meter van de brand. De wind was zuid-west. Dit betekent dat er metingen zijn verricht in het Colijnshof, Goes Noord, de omgeving van Sportpunt Zeeland, de molen en de Praxis. In de omgeving van de brand hangt nog een rooklucht. "Deze lucht en eventuele stank is op zichzelf niet gevaarlijk", aldus de woordvoerder.

In het uitgebrande pand van De Betho aan Klein Frankrijk werden verpakkingshandelingen en montagehandelingen verricht. "Eén van de producten die verpakt werd was lijm. Die lijm is verbrand en opgegaan in de rookwolk.  De verwachting is dat dit geen problemen oplevert omdat de lijm waarschijnlijk volledig is verbrand. Door de milieudienst zal aandacht besteed worden aan het bluswater", aldus de Veiligheidsregio.

Zie ook:
- Informatienummers grote brand Goes (13-01-2011)
- Zeer grote brand in Goes (13-01-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Visej (13-1-2011 om 20:50)
@ zeeuwtje wat is dat nu voor raars. Als jij wat wil verbranden moet jij het doen. Maar als je dan longkanker krijgt ben jij zelf de pineut. En als je bang bent dat er stoffen vrij komen die gifig zijn dan gaat je niet naar buiten, Maar dan ben je wel gewaarschuwt.
Marlborro man (13-1-2011 om 19:46)
Meeroken blijkt zelfs al tot longschade bij kinderen te leiden, van een sigaret dus. maar dit ? neeuhhh, dit is frisse zeelucht. wie gelooft het nog.
Jaap (13-1-2011 om 19:21)
Je moet het zo zien is het gevaarlijk dan word het getal op geschaald. Als niet goedwijs als je dus commetaar heb. Kijk maar naar een bio boer die naast een boer land heeft die bestrijding en de wind waait de verkeerde kant op. Waren er geen slimmen dan konden de dommen niet lachen
Zeeuwtje (13-1-2011 om 17:02)
Snoeiafval mag je thuis niet verbranden luchtvervuiling.geen giftige stoffen bij de chemiebrand ha en bij de brand in goes ach wit asbest kan geen kwaad.maar je asbestplaatjes thuis nee dat is wel schadelijk die mag je niet slijpen want dan komen er deeltjes in de lucht en dat is dan wel vervuiling
Tholenaar (13-1-2011 om 16:56)
Deze brandlucht was zelfs op het eiland Tholen te ruiken. Wat een stank! Jan, jij bent één van de weinigen die een verstandige reactie geeft. Veel mensen hebben geen kijk op dit soort zaken, en roepen van alles. Iemand die wel op de hoogte is van dit soort zaken, weet wel beter.
Boko (13-1-2011 om 16:03)
Oh gelukkig geen gevaarlijke stoffen in de lucht! .. .. Ga ik dit nou elke keer als er zelfs een schuurtje afbrand moeten lezen omdat er een brand in Moerdijk was met wat gevaarlijke stoffen? Laat het weten als er gevaarlijke stoffen vrijgekomen zijn, anders niet a.u.b.
Cookie-instellingen beheren