Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Voortvluchtige hangt tien jaar boven hoofd

Toegevoegd: 31-01-2011, 14.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 62-jarige Rotterdammer een gevangenisstraf van tien jaar opgelegd. De man is voortvluchtig en wordt verdacht van drugsproductie.

Het vonnis was conform de eis. De Rotterdammer staat internationaal gesignaleerd en wordt gezien als de grote man achter het XTC-laboratorium dat op 3 juni vorig jaar in Kerkwerve werd opgerold.


Het XTC-lab was gevestigd in twee zeecontainers die door de Kerkwerfse eigenaar aan de Rotterdammer waren verhuurd. Uit onderzoek bleek dat de XTC die door de mannen werd geproduceerd, tot de gevaarlijkste soort behoort: Crystal Meth, ofwel 'America's most dangerous drug'. Bij een doorzoeking in het lab werd 19 kilo van dit goedje, goed voor 640.000 gebruikers,  aangetroffen.

De politie kwam het drugslab op het spoor na een tip via Meld Mis­daad Anoniem. Twee Rotterdammers (47 en 49 jaar), zijn al eerde voor hun aandeel door de rechtbank veroordeeld tot celstraffen van acht en vijf jaar. De eigenaar van de containers, de 59-jarige man uit Kerkwerve werd destijds vrijgesproken. Tegen de 47-jarige Rotterdammer loopt ook nog een ontnemingvordering van 23.292 euro.

Zie ook:
- OM eist straffen in drugszaak (08-09-2010)
- Drie arrestaties vanwege XTC-lab (09-06-2010)
- XTC-lab ontdekt in Kerkwerve (04-06-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michael (2-2-2011 om 08:04)
Ik wil dit niet goed praten. maar tien jaar voor zoiets is wel lang he. een oud politieagent krijg voor misbruik dan zo weining? ik vind dat de straf omgedraait moet worden. het meisje dat een half jaar misbruikt is is voor haar leven getekent. rechter wordt eens wakker en draai het om.
Cookie-instellingen beheren