Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Controles containerbinnenvaart

Toegevoegd: 27-10-2011, 10.44 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), Rijkswaterstaat en het KLPD houden vanaf 27 oktober op het Schelde-Rijnkanaal een tweedaagse gezamenlijke handhavingsactie rondom de containerbinnenvaart.


De gezamenlijke diensten inspecteren tijdens de actie op de corridor Rotterdam-Antwerpen vooral op de aanwezigheid van de voorgeschreven ladinginformatie bij het vervoer van gevaarlijke stoffen en afvalstoffen.

Tevens wordt gecontroleerd of de schippers de verplichte meldingen aan het zogenoemde Informatie en Volg Systeem (IVS) hebben gedaan. Schepen met gevaarlijke stoffen zijn verplicht te melden welke lading aan boord is en hoeveel mensen aanwezig zijn. Het niet hebben van de juiste ladingdocumenten kan in geval van calamiteiten het werk van hulpdiensten bemoeilijken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Slim (27-10-2011 om 20:13)
Heel erg slim. Zo'n actie moet je ruim van te voren aankondigen. Het zal wel in orde zijn dan. Misschien kunnen de instanties nog eerst even wat reclamespotjes op de tv er op los laten.
Jeroen (27-10-2011 om 11:50)
Prima actie.
Cookie-instellingen beheren