Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 197 km

'Vlissinger voorlopig vastzetten'

Toegevoegd: 16-04-2012, 12.44 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Duidelijke taal van officier van justitie Miranda Paape, maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg. "In een relatie hoort veel thuis, maar géén huiselijk geweld."

Om er vervolgens aan toe te voegen dat de 23-jarige Vlissinger, die voor het verdachtenhekje zat, wat haar betrof, nog wel langer dan de 3,5 maand voorarrest mocht blijven ‘zitten’. En dus eiste ze een celstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen hem.


De grotendeels ontkennende Vlissinger wordt ervan verdacht vanaf 1 januari 2010 tot en met begin januari van dit jaar met enige regelmaat zijn vriendin te hebben mishandeld. Volgens haar verklaringen kreeg ze er met de bezemsteel of de stofzuigerslang van langs en kreeg ze eens een flinke trap. Dat laatste erkende de Vlissinger wel, maar dat was kennelijk haar eigen schuld.

Er kwam een meisje aan de deur en zijn vriendin verdacht hem ervan dat hij met dat meisje vreemd was gegaan. Zonder mankeren ging ze met het meisje op de vuist. De vechtpartij eindigde toen hij zijn vriendin met een flinke trap tot de orde riep. Naast de mishandeling moest de Vlissinger zich nog verantwoorden voor een poging doodslag op 2 januari van dit jaar.

In de Kerkstraat in Vlisingen ontmoette hij een plaatsgenoot en - volgens de Vlissinger - kreeg zij zonder veel mankeren een kopstoot en een vuistslag in het gezicht. Om zich te verweren had hij een schroevendraaier uit zijn zak gehaald en daar zijn opponent mee gestoken. Het slachtoffer liep daardoor een klaplong op.

De rechtbank doet uitspraak op 27 april.

Zie ook:
- 02/01/2012: Arrestatie na steekpartij Vlissingen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Walter (16-4-2012 om 14:08)
Wat een intellectueel gezelschap! Iedere vorm van verschil van mening of inzicht wordt beslecht met grof geweld. Van beide kanten. Allen in therapie? Probeer eerst eens te praten. Of iets gemist in de evolutie?
Jaap (16-4-2012 om 13:53)
Vanmorgen las ik dat 30 - 70 % van jonge criminelen zwakbegaafd is. Dit verhaal lezende kom ik tot de conclusie dat deze personen allemaal in die categorie vallen.
Marco (16-4-2012 om 13:41)
Fijne vent ! Vrouwen mishandelen gaat 'm goed af. Zou beter zijn als hij NOOIT meer op straat komt, als dit de bewezen feiten op je 23e al zijn, beloofd dat wat voor de toekomst. Of moet er dán volgens onze 'dader-beschermende' wetgeving éérst een écht slachtoffer (dode) vallen ? Marco
Cookie-instellingen beheren