Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 175 km

Onderzoek in tuin woning burgemeester

Toegevoegd: 08-11-2012, 08.58 uur
Door: Manfred Berrevoets
PHILIPPINE - In opdracht van de Belgische onderzoeksrechter wordt vanaf vandaag in Philippine onderzoek uitgevoerd in de zaak rond de verdwijning van Vera Van Laer. De vrouw is sinds 1996 vermist.

Eerder werd een zekere De Schutter opnieuw aangehouden als verdachte in de zaak. De woning waar zowel Van Laer als De Schutter destijds naar verluidt samenwoonden, staat in Philippine. Het huis wordt nu betrokken in het opnieuw opgestarte onderzoek. In Philippine wordt vanaf donderdag op het perceel gezocht naar sporen en bewijsmateriaal. Het onderzoek ter plaatse neemt naar verwachting enkele dagen in beslag. De straat wordt ten behoeve van het onderzoek afgezet.


De huidige eigenaar van het huis is de burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink. Hij woont met zijn partner in het betreffende huis waarvan hij sinds 2005 eigenaar is. In dat jaar kocht hij het huis van de vorige eigenaar die daar sinds eind jaren negentig woonde. Die had het destijds van De Schutter gekocht.

Met De Schutter heeft de burgemeester dan ook geen enkele persoonlijke of zakelijke relatie. Jan Lonink: "Wij werden zeer verrast toen wij hierover geïnformeerd werden. Het is ingrijpend als de plek waar je woont in relatie wordt gebracht met zo'n zwaar feit uit het verleden, nog uit een periode van vóór de vorige eigenaar. Wij geven de onderzoekers alle ruimte voor hun onderzoek. Het onderzoek kan ervoor zorgen dat een zaak na zestien jaar kan worden opgelost. Dat is van groot belang omdat het recht ook na lange tijd zijn beloop moet krijgen en misdaad bestraft moet worden."

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen. Klik hier  om dit te openen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren