Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
112 files van totaal 423 km

Veel regen, weinig overlastmeldingen

Toegevoegd: 13-10-2013, 11.12 uur - Update: 13-10-2013, 13.49 uur
Op de Loskade in Middelburg brak een grote tak af.
Op de Loskade in Middelburg brak een grote tak af.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Ondanks de grote hoeveelheden regen die ook in Zeeland zijn gevallen, is het relatief rustig met het aantal meldingen van weersoverlast.


Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht een waarschuwing afgegeven voor extreem weer. Dat betekent dat er zeer grote hoeveelheden neerslag worden verwacht. Op sommige plaatsen wordt meer dan 80 millimeter regen verwacht. Ook komt onweer voor en zijn er aan de kust zware windstoten mogelijk tot 80 kilometer per uur.

Ondanks de waarschuwing lijkt Zeeland redelijk gespaard te blijven. Op de Zuid-Hollandse eilanden zijn veel meer meldingen van wateroverlast. De hulpdiensten hebben daar de handen vol. Diverse straten zijn afgezet vanwege de hoge waterstand. Bij Goedereede is een noodpomp geplaatst ter hoogte van gemaal De Witte Brug en bij Stellendam is een stukje dijk ingezakt, Vanwege de grote hoeveelheid meldingen is een GRIP2-situatie afgekondigd.

Meldingen
In onze provincie kwamen 's ochtends meldingen van weersoverlast binnen vanaf de Dijkeputten in Hoofdplaat, de Krabbenkreekstraat in Sint Philipsland, de Veerdam in Kortgene en de Paulinastraat in Tholen.

's Middags was het raak in onder meer de Prins Hendrikstraat in Oost-Souburg, de Valckeslotlaan in Goes, de Loskade in Middelburg, de Patijnweg in Goes, de Bluesroute in Middelburg, de Vroonlandseweg in Kapelle en Terlucht in 's-Heer Arendskerke.

Ook werd de brandweer ingezet bij de Dapperweg in Burgh-Haamstede, Hageweg 't Centrum in Bruinisse, de Hoenderweg in Sint Annaland en de Nieuwe Bogerdstraat in Zierikzee. Enkele brandweerploegen hebben vervolginzetten gedaan.

Heeft u foto's van weersoverlast in Zeeland? Stuur ze in!

Zie ook:
- Boom Mortiere Middelburg valt om (13-10-2013)
- Loskade dicht na afbreken tak (13-10-2013)
- Boom omgewaaid in Oost-Souburg (13-10-2013)
 
 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gaanderse (13-10-2013 om 14:26)
In de polder Schouwen is de wateroverlast vergelijkbaar met 1998 sloten vol, het water loopt het land op ,hoofdleidingen lopen over, waarom de extra mobiele pomp niet veel vroeger ingezet???
Ginie (13-10-2013 om 12:07)
Onze schuur heeft 10 cm wateroverlast!! Allerlei schade aan spullen.
Cookie-instellingen beheren